DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 oefent tegen AVW’66 (2-1)

DZC’68 oefent tegen AVW’66 (2-1)

DZC’68 heeft afgelopen zaterdag (19/8) haar eerste oefenwedstrijd gespeeld in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Thuis werd met 2-1 gewonnen van AVW’66 uit Westervoort. Het was voor DZC verkennen en oefenen voor een seizoen in de 1e klasse D.
Wat zijn de wijzigingen in het elftal dat vorig seizoen zo glorieus kampioen werd, wat zijn de verwachtingen voor dit jaar en wat is de toegevoegde waarde van oefenen en bekeren in augustus en september. Aan het woord Pascal Hertogh, teammanager, en Stéven Verheijen, hoofdtrainer. ‘Er zijn drie man vertrokken: Mehmet Bulut (Dieren), Lukas de Graaf (VIOD) en Frank van Tent Beking (mannen 4), en er zijn vier nieuwkomers: Fatih Ilkhan (OBW), Fabian Mensah (eigen jeugd), Henk-Jan van der Meulen (Drachtster Boys) en Furkan Yeter (eigen jeugd)’. De doelstelling voor het komende seizoen is kort en duidelijk: ‘Handhaving in de 1e klasse’. En dan nog de toegevoegde waarde van oefenen en bekeren: ‘In de komende zes wedstrijden gaan we ritme opdoen, balgevoel creëren en op zoek naar het beste basiselftal. Verder ligt het accent op het oefenen van de opbouw van achteruit via het middenveld naar de buitenspelers’. Genoeg toegevoegde waarde dus.

De technische staf van DZC is hetzelfde gebleven als vorig seizoen en bestaat uit: Stéven Verheijen, Marvyn Barzuwa en Stephen Könnemann. De staf had bedacht dat er in de eerste en tweede helft twee verschillende elftallen moesten aantreden. Zo speelden in de eerste helft: Job Tadema, Jody Keuben, Sergio Keurntjes, Jordy Nijholt, Tolgahan Yayla, Luuk Jansen, Mathijs de Waard, Belend Shekho, Fabian Mensah, Max Riekel en Thomas Kleinlugtebeld. In de tweede helft waren deze elf ingewisseld door: Mike Thus, Nick Abbink, Jelle van Rinsum, Rutger Ebbers, Meron Zehaye, Furkan Yeter, Corné de Waard, Kustrim Simnica en Henk-Jan van der Meulen (Jody Keuben en Tolgahan Yayla vulden dit negental aan). Robin Faber, aanvoerder en sterkhouder van vorig seizoen, was geblesseerd en Fatih Ilkhan ontbrak. Conclusie: een mooie selectie van 20 man met voor het merendeel bekende namen.

Er volgde een wedstrijd van twee promovendi. Zo was AVW gepromoveerd van de derde naar de tweede klasse en DZC van de tweede naar de eerste. DZC kwam niet goed uit de startblokken en het stond al snel 0-1. In de loop van de eerste helft kantelde de wedstrijd en werd DZC de bovenliggende partij middels het van het vorig seizoen bekende goed verzorgde combinatiespel. Het leverde de gelijkmaker op en kort na de rust de 2-1 voorsprong. De eerste goal werd gemaakt door Fabian Mensah, die de rebound van een prachtige kopbal van Max Riekel (na een fraaie voorzet van Tolgahan Yayla) bekwaam afrondde. De tweede goal (strak ingeschoten) kwam op naam van Kustrim Simnica. Hopelijk was het voor beide coaches een ‘leerzaam potje’.

De wedstrijd speelde zich af ‘onder de rook’ van de majestueuze nieuwe accommodatie en aan de zijkant van het nieuw aan te leggen kunstgrasveld. Het geheel is nog in afbouw, maar als het straks klaar is, zal het er fenomenaal uitzien. Een imponerend gebouw, een prachtige GeelBlauwe tribune en een fantastische grasmat; alles eerste klas. Hopelijk loopt de afbouw van het complex synchroon met de opbouw van mannen 1 en staat er op 23 september, wanneer de competitie-ouverture is in én tegen Nunspeet, een elftal dat zich kan meten met de nieuwe accommodatie !!