DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 naar kwartfinales Achterhoek Cup

DZC’68 naar kwartfinales Achterhoek Cup

DZC’68 heeft dinsdagavond (7/3) de kwartfinales van de Achterhoek Cup bereikt. Keijenborgse Boys werd eenvoudig opzij gezet (1-7). Grote man was Max Riekel die zowel als centrale verdediger als aanvaller twee keer scoorde.
Zoals al eerder opgemerkt: DZC had goed overwinterd. Het won na de winterstop drie competitiewedstrijden op rij en versloeg MvR in de Achterhoek Cup. De volgende tegenstander in dit Achterhoekse feestje was Keijenborgse Boys. De ‘boys’ spelen op zondag in vierde klasse C en doen het daar prima; ze staan derde op zes punten achterstand van AD’69 uit Aalten. Keijenborgse Boys, ooit begonnen als UD – Utele Dulci (het nuttige met het aangename verenigen) – staat onder leiding van Dave Clephas. Dave is een goede bekende bij DZC, hij was indertijd onder meer verantwoordelijk voor het tweede, en recentelijk was hij ook trainer van de reserves van AZSV. Er kon dus worden voorspeld dat Dave zijn mannen op scherp had gezet. Op naar de eerste helft.

Het was even goed kijken, want Stéven Verheyen had een ‘fantastische’ opstelling in elkaar geflanst. Zo speelden Lukas de Graaf, Meron Zehaye en Kustrim Simnica in de voorhoede, maakten op het middenveld en in de achterhoede Jelle Massop en Frank van Tent Beking hun opwachting en stond Mike Thus in de goal. Grootste verrassing was echter dat Max Riekel als centrale verdediger stond geposteerd. Dat ‘alles’ moest natuurlijk even wennen en dat bleek ook wel in het eerste kwartier. Maar net toen DZC haar draai wat begon te vinden, scoorde Keijenborgse Boys op fraaie wijze de 1-0 (splijtende pass, prachtig ingeschoten). DZC begon echter steeds beter te voetballen en dat leidde tot een aantal hoekschoppen. Twee van die hoekschoppen, genomen door Lukas de Graaf, leidden naar de 1-2. Max Riekel kegelde eerst een door iedereen gemiste bal tegen de touwen en een paar minuten later kopte hij, met zijn eigen karakteristieke beweging, DZC naar een voorsprong. Een prima aanval met Jelle Massop, Rutger Ebbers en Meron Zehaye in de hoofdrollen bracht de 1-3 op het scorebord; dat was ook de ruststand.

Na de rust was het opnieuw even goed kijken. Lukas de Graaf, Jelle Massop en Rutger Ebbers waren gewisseld voor Thomas Kleinlugtebeld, Corné de Waard en Sergio Keurntjes, en verder speelde Meron Zehaye nu op het middenveld, vlak achter Max Riekel die in de tweede helft als spits mocht acteren. Alleskunner Max deed dat naar behoren. Zo halverwege de tweede helft kopte hij, na een mooie combinatie met Frank van Tent Beking en Thomas Kleinlugtebeld, de 1-4 binnen en een paar minuten later was het opnieuw raak (van richting veranderd schot). Keijenborgse Boys was verslagen en DZC etaleerde vervolgens hoe voetbal gespeeld moet worden, met snelheid, met een goede techniek en met oog voor de vrije man. Het leverde nog twee goals op. Nick Abbink scoorde fraai na een prima combinatie met Thomas Kleinlugtebeld en Meron Zehaye zorgde voor het slotakkoord met een schot, door of tegen de benen van Sergio Keurntjes, 1-7.

Het was alweer de vijfde opeenvolgende overwinning van DZC in cup en competitie. In de Achterhoek Cup wacht nu de uitwedstrijd tegen AZSV. Een wedstrijd met een verleden, want was het niet DZC dat vorig jaar in een zinderende wedstrijd AZSV uit de Achterhoek Cup kegelde? Jawel, en dat met Max Riekel als breekijzer. Benieuwd hoeveel fantasie Stéven Verheijen op dinsdag 28 maart in zijn elftal stopt. Maar eerst wordt er weer competitie gespeeld. Zaterdag aanstaande wacht IJVV uit IJsselmuiden, een altijd lastige te omzeilen klip. En dat betekent dus: Alle hens aan dek !!

Opstelling DZC: Mike Thus, Jody Keuben, Robin Faber, Max Riekel (Sergio Keurntjes), Frank van Tent Beking; Jelle Massop, Nick Abbink, Rutger Ebbers (Corné de Waard); Lukas de Graaf (Thomas Kleinlugtebeld), Meron Zehaye, Kustrim Simnica.