DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 kan Hellendoornse muur niet slechten

DZC’68 kan Hellendoornse muur niet slechten

DZC'68 heeft zaterdagmiddag (18/3) punten gemorst in en tegen Hellendoorn. Het kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hellendoorn had een muur gebouwd rondom haar eigen goal en alleen Max Riekel wist die één keer te doorbreken.
Bijna een jaar geleden speelde DZC de laatste uitwedstrijd tegen Hellendoorn. De kop boven het verslag luidde: DZC’68 is superieur in Hellendoorn. DZC won die wedstrijd namelijk met 1-7; dit met goals van Jordi Adriaanse (2x), Belend Shekho (2x), Wout Blasman (2x) en Kustrim Simnica. DZC verloor echter de laatste thuiswedstrijd tegen Hellendoorn (0-1). DZC was beter, verzuimde de kansen te benutten en kreeg het deksel op de neus. Daar staat dan weer tegenover dat DZC de afgelopen weken goed in vorm is. Vorige week werd IJVV uit IJsselmuiden met 0-4 verslagen en alle spelers scoorden een acht, behalve Job Tadema, die scoorde een negen. Mooie cijfers en dat kwam tot uiting in het Elftal van de Week in De Gelderlander, waar maar liefst negen DZC-ers in stonden. Maar genoeg statistieken, op naar ’t veld.

In de eerste helft werd al snel duidelijk hoe Hellendoorn deze wedstrijd wilde gaan spelen: zeer sterk verdedigend. Er waren zo’n twee verdedigende linies opgetrokken rondom de zestien en DZC werd uitgedaagd deze te slechten; dat lukte maar moeilijk. Er werd door de mannen van Stéven Verheijen wel aardig gecombineerd, maar tot grote kansen kwam het niet. Het tempo lag te laag en de flitsende acties van de geschorste Thomas Kleinlugtebeld werden node gemist. Hellendoorn kwam er mondjesmaat uit en creëerde ook weinig. Er gebeurde dus bar weinig voor beide goals en de ruststand van 0-0 was dan ook niet verrassend, dit ondanks het veldoverwicht en betere spel van de Doetinchemmers.

In de rust zal waarschijnlijk de boodschap zijn gepredikt dat de Hellendoornse muur alleen maar was te slechten met meer tempo en meer druk. De spelers hadden het begrepen en speelden in de tweede helft met meer passie en beleving. Er kwamen al vrij snel kansen op een goal – Max Riekel via de keeper over en Sergio Keurntjes via een verdediger naast – maar gescoord werd er nog niet. Met het inbrengen van Luuk Jansen voor Mathijs de Waard zou er meer creativiteit in het spel moeten worden gebracht en dat gebeurde ook. Corné de Waard was dichtbij de openingstreffer na een fraaie actie en een schot voorlangs, maar het was Max Riekel die in de 67e minuut scoorde. Hij reageerde zeer alert op een van richting veranderde voorzet van Frank van Tent Beking en kopte de 0-1 binnen. Hellendoorn moest komen en probeerde dat ook. Het had in de 81e minuut het geluk aan haar zijde, want een afvallende bal en een daaruit volgende pegel belandde achter Job Tadema. DZC zette nog wel aan om de overwinning uit het vuur te slepen, maar het geluk aan haar zijde ontbrak. Zo werd het een teleurstellende voetbalmiddag, met een eindstand van 1-1. Het voelde voor Hellendoorn als een overwinning, maar voor DZC als een verlies.

DZC verspeelde dus twee belangrijke punten op weg naar het kampioenschap. Gelukkig liet naaste concurrent Enter Vooruit ook belangrijke punten liggen. Zij speelden thuis gelijk tegen OZC uit Ommen, ook 1-1. De afstand tot de nummer twee in de competitie blijft derhalve een geriefelijke negen punten. De volgende opponent van DZC is ZAC uit Zwolle. De Zwolsche Athletische Club vertoeft in de onderste regionen en is derhalve een mooie tegenstander om deze kleine kater weg te spoelen. Dat moet dan gebeuren op SuperSamstag. Dus op naar drie punten, bier en braadworsten !!

Opstelling DZC: Job Tadema; Jody Keuben, Robin Faber, Sergio Keurntjes, Frank van Tent Beking; Mathijs de Waard (Luuk Jansen), Nick Abbink, Rutger Ebbers; Corné de Waard, Max Riekel (Kustrim Simnica), Meron Zehaye (Mehmet Bulut).