DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 JO19-3 zet de bloemetjes buiten in Zutphen

DZC’68 JO19-3 zet de bloemetjes buiten in Zutphen

Er stond een uitwedstrijd op het programma. Dit keer in Zutphen tegen de JO19-3 die ‘ergens’ in de staart van de competitie vertoeven. Prachtig weer en dus opgewekt met 15 fitte spelers en het onderschattingsduiveltje op pad naar Zutphen. Met dank aan een attente co-piloot bleek de Hanzestad veel makkelijker te vinden als vorig seizoen.

Om niks aan het toeval over te laten waren we voorzien van een oranjerode bos bloemen voor de scheidsrechter. Al bleek in de warming-up dat we de Zutphense maaiploeg maar beter ook een attentie hadden kunnen geven, want blijkbaar geheel verrast door de klimaatverandering leek men vergeten dat een voetbalveld ook in oktober gewoon gemaaid moet worden.
Nadat de scheid-van-dienst verrast was met zijn Week-Van-De Scheidsrechter bloemen werd afgetrapt. Het zat onze geelblauwen in de eerste fase van de wedstrijd niet mee: de tegenstander was ook met 11 spelers, het gras was stroef, er stond een verraderlijke tegenwind en ook de concentratie waaide alle kanten op. En dus kon FC Zutphen er een aantal malen gevaarlijk uitkomen. Zelfs zo gevaarlijk dat er in het strafschopgebied aan de noodrem getrokken moest worden. Penalty.

Gelukkig kennen we bij JO19-3 een penalty-killer en zelfs met de wind mee werd de strafschop niet benut. Het zorgde wel voor een kanteling in de wedstrijd, van de Doetinchemmers leken nu pas te beseffen dat er beter gevoetbald moest worden om er een echt leuke middag van te maken. Langzaam werd FC Zutphen op de eigen helft vastgezet. De kansen werden echter niet benut, tot grote ergernis bij enkele wisselspelers.

DZC leek fitter uit de kleedkamer te komen en na de rust werd overwegend op de Zutphense helft gespeeld. Toen één van onze Thomassen door 4 Zutphense verdedigers op de grond werd getrokken wees de arbiter resoluut naar de stip. Gevolgd door een staaltje JO19-3 tactiek. Want het moet voor een keeper vreselijk zijn om je ‘collega’ helemaal vanaf de andere kant van het veld aan te zien komen rennen om de bal op de stip te leggen! De 0-1 voorsprong was dan ook geen wonder. Dat onze keeper nu mede-topscorer is mag wel de boeken in.
Het overwicht bleef, de tegenstander wankelde. Met het verwoestende schot uit de tweede lijn van Yassin werd het goede spel onderstreept. FC Zutphen liet DZC voetballen, hetgeen al snel in een tweede goal van Yassin resulteerde. En als je spits zijn belofte waarmaakt slik je als coach de sterallures bij het vieren van het doelpunt maar even weg.
In de rest van de wedstrijd was de gretigheid van DZC groter dan het resultaat en kon er niet meer gescoord worden. 0-3 mee naar Doetinchem nemen is leuk, maar wat meer doelpuntjes hadden direct gevolg gehad in onze 3e klasse 08, waar de nummers 1 tot/met 6 allemaal 9 punten hebben.

In de Week van de Scheidsrechter worden uiteraard alle scheidsrechters bedankt, maar wat waren we blij met de scheids bij FC Zutphen!! Correct en bijzonder goed fluitend. Daar mogen andere verenigingen (lees: DVC’26) een voorbeeld aan nemen.

We moeten nog 2 weken wachten op een vervolg tegen het 1 plek hoger staande SC Doesburg. Komende zaterdag eerst een inhaal bekerwedstrijd tegen KSV. Er kunnen nog 3 van de 4 teams ‘doorbekeren’ dus volop spanning op Zuid!!