DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 Jo19-1 wint van De Graafschap Jo19-1

DZC’68 Jo19-1 wint van De Graafschap Jo19-1

Op woensdagavond 1 februari heeft DZC’68 Jo19-1 met 3-2 weten te winnen van De Graafschap Jo19-1 . DZC’68 begon erg goed aan de wedstrijd,  dit resulteerde na 30 seconden al in een erg grote kans. Doordat Fabian en Boris elkaar in de wegliepen werd de doelpoging helaas om zeep geholpen.
Na 10 minuten was het wel raak, Niels te Braak wist goed te profiteren van een fout in De Graafschap defensie en kon de 1-0 op scorebord zetten.

Na de 1-0 was het vooral De Graafschap die het initiatief en het balbezit had. Door de goede defensieve organisatie bij DZC’68 wist De Graafschap geen grote kansen te creëren. Door vermoeidheid in de laatste 10 minuten van de eerste helft werd De Graafschap steeds gevaarlijker. Dit resulteerde in de 40e minuut, door een terecht gegeven penalty, op de 1-1. Een paar minuten later was het al weer raak. De Graafschap kwam door een vrije bal op 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust was het vooral De Graafschap dat balbezit had en  DZC’68 ver terugdrong op eigen helft. Door het hoge (bal)tempo dat De Graafschap hanteerde kwamen de geel blauwen steeds vaker in de problemen. In het eerste gedeelte van de tweede helft wist De Graafschap een aantal erg goede kansen te creëren. Door goede reddingen van Daniel bleef DZC’68, echter in de wedstrijd. In deze fase was het wachten op de 1-3, maar DZC’68 bleef gevaarlijk counteren in de omschakeling. Dit resulteerde in de 70e minuut in een penalty voor DZC’68. Fabian wist deze penalty te verzilveren, waardoor het 2-2 werd.

De Graafschap was na de 2-2 zichtbaar aangeslagen. Het was De Graafschap dat balbezit bleef houden, maar geen kansen meer wist te creëren. Uit het balverlies van De Graafschap werd DZC’68 steeds gevaarlijker op de counter. De eerste 2 countermogelijkheden bleven onbenut. De derde mogelijkheid was, echter wel raak! Furkan besloot van 20 meter op doel te schieten, dit leek een makkie voor de keeper, maar de bal stuiterde zachtjes onder de keeper door. In de 85e minuut was het 3-2! Dit was tevens de eindstand. Terecht of onterecht? Een prestatie waar DZC’68, maar vooral de jongens van de JO19-1 trots op kunnen zijn!!!