DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 heeft goed overwinterd

DZC’68 heeft goed overwinterd

DZC'68 heeft zaterdagmiddag (4/2) haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. Den Ham werd in een lastige pot met 3-1 verslagen. DZC begon goed, stond na ongeveer een kwartier spelen op 2-0, maar na verloop van tijd verzandde de wedstrijd in ‘hotseknotsbegoniavoetbal’.
DZC had een goed gevoel over gehouden aan de eerste competitiehelft. Het staat met afstand op de eerste plaats van de tweede klasse H en liet vorig jaar verzorgd en effectief voetbal zien. De technische staf en de mensen daar omheen vormen een uitgebalanceerd team en in het veld zijn alle linies prima bezet. De wedstrijden tegen Den Ham zijn echter altijd taaie kost. De uitwedstrijd in Den Ham was lastig en er werd met moeite een 1-2 overwinning behaald. Den Ham doet het redelijk en staat in de middenmoot met een gelijkmatige verdeling van gewonnen, gelijkgespeelde en verloren wedstrijden. Gezien het verleden was DZC dus gewaarschuwd voor opnieuw een stevige maaltijd.

Stéven Verheijen startte de wedstrijd met één wijziging in het elftal dat in de eerste helft van de competitie zo’n goede indruk had achtergelaten. Jody Keuben, terug van een blessure, stond in de basis ten faveure van Jordy Nijholt. Beide ploegen hadden er zin in en in de eerste tien minuten golfde het spel op en neer. Zowel DZC als Den Ham kregen een paar kansjes om de wedstrijd open te breken. DZC had echter het beste van het spel, hetgeen na zo’n kwartier spelen twee doelpunten opleverde. Het was twee keer Robin Faber die koppend scoorde, eerst uit een hoekschop van Corné de Waard en vervolgens uit een vrije schop van Nick Abbink. Na die goals ontstond er een soort evenwicht in het veld. DZC loerde op de 3-0 en Den Ham op de aansluitingstreffer. Die treffer kwam er – een schot op de paal werd in de rebound verzilverd – en Den Ham rook kansen om met een gelijkspel te gaan rusten. Dat gebeurde echter niet en met een 2-1 op het scorebord was het op naar de thee.

De tweede helft ging qua spel verder waar de eerste helft mee was geëindigd. Den Ham verdedigde stug, zocht de gelijkmaker en DZC speelde onrustig en ging mee in ‘sturm und drang’ spel van Den Ham. Toch waren er wel wat kansjes op de 3-1, maar het werden een balletje voorlangs en een balletje over. Tijd voor wissels dan maar: Meron Zehaye werd gewisseld voor Lukas de Graaf en Rutger Ebbers voor Belend Shekho. Het mocht echter niet baten. Aan de kant citeerde Eddy Janssen de helaas veel te vroeg overleden trainer Bert Jacobs: ‘hotseknotsbegoniavoetbal’. Maar het werd toch nog ‘eind goed, al goed’. In de blessuretijd tikte Corné de Waard na een prima voorzet van Thomas Kleinlugtebeld de bevrijdende 3-1 binnen. Het was verdiend, maar het kostte bloed, zweet en tranen.

DZC heeft de draad in 2017 dus prima opgepakt. In de Achterhoek Cup werd met 5-2 gewonnen van MvR en nu dus de 3-1 winst op Den Ham. Dat geeft een goed gevoel, want het is altijd maar afwachten hoe je uit de winterslaap komt. Complimenten dus aan mannen 1 en de daarbij horende entourage. Voor zaterdag aanstaande staat de uitwedstrijd tegen Be Quick’28 uit Zwolle op het programma. Be Quick speelt net als Den Ham in de middenmoot en pretendeert ‘De leukste voetbalclub van Zwolle’ te zijn. Met z’n allen maar ’s kijken of dat echt zo is !!

Opstelling DZC: Job Tadema; Jody Keuben, Robin Faber, Sergio Keurntjes, Tolgahan Yayla (Jordy Nijholt); Mathijs de Waard, Nick Abbink, Rutger Ebbers (Belend Shekho); Corné de Waard, Meron Zehaye (Lukas de Graaf), Thomas Kleinlugtebeld.