DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 en Stichting Fight cancer tekenen voor samenwerking

DZC’68 en Stichting Fight cancer tekenen voor samenwerking

DZC’68 gaat een langdurige samenwerking aan met Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding onder het motto ‘Love life. Fight cancer’. De intentieverklaring tussen de voetbalclub en het jonge zusje van KWF werd afgelopen donderdag 18 juni met trots getekend in Het Land van Jan Klaassen.
Dit gebeurde tijdens de feestelijke sponsoravond van DZC'68 met het thema 'dromen'.

Een van de doelstellingen van Fight cancer met deze samenwerking is het promoten van een gezonde leefstijl in het kader van preventie en jonge mensen bewust maken van de strijd tegen kanker. Het overkoepelende doel is om mensen in actie te laten komen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en preventie. Deze doelstelling sluit aan bij die van DZC’68, een betrokken club die naast sport een belangrijke sociaalmaatschappelijke rol vervult voor zowel leden als niet-leden.
Gezamenlijke droom
DZC’68 en Fight cancer willen met de samenwerking invulling geven aan een gezamenlijke droom die betrokkenheid stimuleert en bijdraagt aan het ‘wij-gevoel’: samen bijdragen aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. De plannen worden nog verder uitgewerkt, maar om te beginnen worden de geelblauwe voetbaltenues van de ruim 1400 DZC-leden komende tijd voorzien van het Fight-logo en wordt een gecommitteerd projectteam van betrokken DZC’ers opgestart dat zich gaat inzetten voor de samenwerking.

Ambassadeur
Het partnership is tot stand gekomen op initiatief Koen Reijnders, chirurg-oncoloog in het Slingeland Ziekenhuis, ambassadeur van de stichting Fight cancer en als vader van voetballende zoons betrokken bij DZC. Zijn doel als chirurg-oncoloog sluit aan bij die van de stichting: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker. ‘Waar het vooral om gaat is de bewustwording; het feit dat jonge mensen in beweging komen en de strijd tegen kanker steunen. Door gezond te leven, anderen te inspireren en in actie te komen. Ik vind het heel mooi dat DZC’68 zich hier de komende jaren voor gaat inzetten.’ De opbrengst van Fight cancer gaat naar onderzoek, preventie en fellowships voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers om op het hoogste niveau kennis en vaardigheden op te kunnen doen in de oncologie