DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 2 wordt kampioen in Zutphen

DZC’68 2 wordt kampioen in Zutphen

Het tweede elftal van DZC’68 speelde afgelopen zaterdag (2/5) de kampioenswedstrijd tegen FC Zutphen. Het was een moeizame wedstrijd (1-1), maar het kampioenschap werd veilig gespeeld. Het tweede werd kampioen in de reserve 1e klasse A en speelt volgend jaar in de Hoofdklasse. Een prestatie van formaat.
Senioren 2 bestaat eigenlijk uit twee prachtige teams. Ten eerste is daar de technische staf bestaande uit Iwan Schoppema (hoofdtrainer), Harry Nijholt (assistent trainer), Gert Tuenter (teammanager) en Tonny Derksen (grensrechter – assistent scheidsrechter). Een mooi collectief, dat verschillende invalshoeken van het voetbal nastreeft en over weet te brengen op de spelers. Ten tweede is daar de selectie, oftewel een hecht team met verschillende persoonlijkheden, maar alle met een enorme drive om te winnen.In het veld een elftal met een degelijke en goed opbouwende verdediging, een zeer creatief middenveld en last but not least, een stoere, flitsende en veel scorende aanvalslinie. De basis van de successen van dit team werd gelegd in de aanloop van dit seizoen: Spartaanse trainingen onder leiding
van Iwan Schoppema. Een zeer goede basisconditie was het toverwoord. Later werd dat gekoppeld aan goed verzorgd voetbal van achteruit. Al deze ingrediënten zijn goed geweest voor het kampioenschap in de reserve 1e klasse A.

Uit naar Zutphen, op naar het spiksplinternieuwe Sportcomplex ’t Meijerink. De messen waren geslepen. Het tweede was er klaar voor. De eerste helft begon desondanks een beetje afwachtend, maar al snel wist DZC zich een overwicht te verschaffen. Dat leverde een paar kleine kansjes op, waarbij een schot van Lucas de Graaf op de lat belandde. In de 26e minuut was het raak. Een assist van Wout Blasman werd met ‘buitenkantje rechts’ afgeronddoor Max Riekel: een echte spitsengoal. Ondanks de voorsprong en het overwicht was het spel van DZC onrustig en wisten de mannen van Schoppema en Nijholt niet door te drukken. Ruststand 0-1. DZC begon zwak aan de tweede helft. Geklungel achterin leverde meteen een goal op voor Zutphen en zo was de stand weer gelijk: 1-1. DZC bleef onrustig en rommelig spelen, maar wist zich halverwege de tweede helft toch weer wat kansjes te creëren. Wout Blasman en Max Riekel hadden kunnen scoren, maar de stand bleef in evenwicht. Tegen het einde van de wedstrijd sijpelde het bericht door dat de naaste concurrent op een 4-0 achterstand was gespeeld en de kampioenschaal en de champagne konden worden aangerukt. Na negentig minuten floot de scheids onder luid gejuich voor het eindsignaal. De champagne kon worden ontkurkt door Gert-Jan Spit en de schaal kon worden uitgereikt door Jan Minkhorst. Het kampioenschap in de 1e klasse A was een feit.

Zo kwam DZC’68 2 terug op het hoogste niveau bij de reserves. Een formidabele prestatie. Een aantal jaren geleden werd deze klus geklaard in Kampen, toen via de nacompetitie en onder de bezielende leiding van Cor Peitsman. Nu gebeurde dat onder leiding van de uitstekende technisch staf van Iwan Schoppema. Maar de mannen in het veld moesten het zaterdag dan toch maar even doen. En dat deden ze. Fantastisch !!

Opstelling DZC'68: Melvin ter Braak; Joey Rijkse, Nathan van Klaveren, Tom Franssen, Wilco Lodewijks (Rico Braakhekke); Michel Teerink (Wessel ten Brinke), Mathijs de Waard (Sander Adriaanse), Lukas de Graaf (Fabian Penninkhof); Corné de Waard, Max Riekel, Wout Blasman (Chris Hekman).