DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 1 op karakter langs Den Ham

DZC’68 1 op karakter langs Den Ham

DZC’68 heeft afgelopen zaterdagmiddag (17/10) een zwaar bevochten overwinning behaald op Den Ham. Het werd 1-2, na een 1-0 achterstand. DZC begon sterk, maar verloor daarna het initiatief tegen een collectief sterk spelend Den Ham. Op basis van karakter en individuele kwaliteiten werd er echter toch nog gewonnen.

.
van onze verslaggever: Egenius Lodewijks
Op 25 oktober vorig jaar was DZC ook op bezoek bij Den Ham. Het speelde wellicht toen de beste wedstrijd van het seizoen en won met 0-3. Thomas Kleinlugtebeld was de matchwinnaar met twee fraaie treffers. Het was die middag ‘rookworstendag’ bij Den Ham en na afloop werd er in de bus getrakteerd op echte Overijsselse rookworst. Natuurlijk was de vraag of dat deze keer ook zou gebeuren, want het was opnieuw ‘worstendag’. Als deze wedstrijd over de streep zou kunnen worden getrokken, zouden de Isselmannen zeer goede zaken doen in de eerste periodetitel en dat was wel een traktatie waard.

DZC had net zoals een aantal andere wedstrijden een goede start. De aanvallende impulsen leverden een paar kansjes op, maar een goal bleef uit. Na een kwartier kantelde de wedstrijd een beetje en kwamen er ook kansjes voor Den Ham. In de 24e minuut werd een foutje bij DZC genadeloos afgestraft met een vlijmscherpe counter van Den Ham die gedecideerd afgerond; 1-0. DZC was wakker en trok de wedstrijd langzamerhand weer naar zich toe. De beloning (mooie omhaal van Wout Blasman net naast) bleef uit en de rust werd dus bereikt met een 1-0 achterstand. De afscheid nemende voorzitter van Den Ham Joop Kleinnijenhuis vatte het mooi samen: ‘DZC is individueel beter, maar Den Ham heeft een sterker en effectiever collectief’.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Den Ham had zomaar op 2-0 kunnen komen. Voor iedereen die vóór DZC was, gebeurde dat gelukkig niet en DZC richtte zich op. De 52e minuut kenmerkte zich door twee prachtige momenten: eerst was er een prachtige steekbal van Thomas Kleinlugtebeld op
Wout Blasman, die net naast schoot en kort daarop was er weer een prachtige steekbal, nu van Jelle Massop op opnieuw Wout Blasman, die met een prachtige lob de keeper van Den Ham verschalkte; 1-1. Vanaf dat moment werd het een echt voetbalgevecht. Er was van beide kanten veel beleving en voor het overgrote publiek was het smullen. Er ontstonden vooral voor DZC grote kansen, maar geluk in de afronding ontbrak. In de 84e minuut werd er net buiten de zestien een overtreding begaan tegen een DZC-speler. Terwijl Den Ham de muur nog aan het metselen was, bedacht Luuk Jansen zich niet en krulde de bal schitterend tegen de touwen. Den Ham protesteerde, maar scheidsrechter De Witte wees naar de middenstip; 1-2. De slotfase was hectisch en bezorgde menig toeschouwer hartkloppingen. DZC had kansen op 1-3 en Den Ham op 2-2, maar het ‘lot’ besliste anders; eindstand 1-2.

Zo won DZC opnieuw een wedstrijd op karakter en individuele kwaliteiten, en dat is misschien wel de grootste winst ten opzichte van vorig seizoen. Door deze overwinning blijft DZC koploper in de tweede klasse H en behoudt het grote kansen op de eerste periodetitel. Op de terugreis werd er door Jan Minkhorst en Jorg Lammers opnieuw getrakteerd op warme worst van slager Bennie Ekkel. Het was de opmaat voor het grote ‘Oktoberfest Am Super Samstag 31 oktober 2015’ bij DZC; met bier, worst en alles en iedereen ‘verpakt’ in dirndl jurkjes en lederhosen. Dit alles met in het voorprogramma DZC’68 – Dieren. Niet te versmaden dus !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Jordi Worm, Sergio Keurntjes, Jordy Nijholt, Jody Keuben; Jelle Massop (Mathijs de Waard), Nick Abbink, Luuk Jansen; Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman, Tolgahan Yayla (Kushtrim Simnica).