DZC '68NieuwsOverige nieuwsDe kampioenswedstrijd van de D10

De kampioenswedstrijd van de D10

Zaterdag 5 december mocht de D10 de laatste wedstrijd spelen om het kampioenschap. En om het nog spannender te maken tegen de nummer twee van de competitie, Doesburg D2. SC Doesburg had 1 wedstrijd gelijk gespeeld en wij hadden alle wedstrijden gewonnen. Met 82 doelpunten in 9 wedstrijden mogen we zeggen dat we redelijk makkelijk scoren.
Door Mirjam Veenhuis en Aydin Ozkan
Om half 10 liepen we het veld op van SC Doesburg om te gaan loslopen en inspelen. Tot onze grote verbazing zagen we in het veld zelfs een molshoop, wanneer maak je dat mee?! Plattrappen dan maar en beginnen met inspelen. De spelers waren druk, zenuwachtig en het inspelen ging niet super. De wedstrijd begon en we kregen een aantal kansen. Maar het was een beetje hotseknots voetbal. Passes kwamen niet goed aan, simpel balverlies en zo stonden we met 1-0 achter. Daarbij had Doesburg goed naar ons doelsaldo gekeken en hadden besloten om met 6 man te gaan verdedigen en dan op de counter te spelen. Dus voorin hadden onze aanvallers het moeilijk. Uiteindelijk scoorde de Doesburg ook nog de 2-0 en zo gingen we de rust in.
De deur van de kleedkamer moest van de spelers zelfs dicht want de feestvreugde bij Doesburg konden ze niet meer aanhoren. Een peptalk aan de kids met het advies om beter te gaan samen spelen dan kunnen we winnen. Doesburg begon de tweede helft al wat makkelijker en er stonden al wat minder verdedigers voor de goal. Na een mooie aanval van onze kant viel ons eerste doelpunt. En toen kwam er beleving, vechtlust, wilskracht. Het gevoel 'we kunnen winnen'. In 10 minuten tijd werden er nog 2 doelpunten gescoord. En zo stonden we met 3-2 voor. Toen het laatste fluitsignaal klonk konden alle spelers, trainers en supporters helemaal uit hun plaat gaan. We verdienden het kampioenschap en ook al hebben we het onnodig spannend gemaakt, zijn we blijven vechten en uiteindelijk heeft het goed uitgepakt. We zijn het seizoen begonnen met 11 spelers en gelukkig kwamen er nog 3 spelers bij. Drie jongens die nog nooit gevoetbald hadden en daarnaast is 90% van het team eerste jaars. Al met al een fantastisch resultaat van deze groep, en in januari de weer volop gaan trainen om de volgende stap te maken!