DZC '68NieuwsOverige nieuwsBreed Presteren

Breed Presteren

Onder het motto Breed Presteren leveren Ralf Timmer en Max Riekel vanaf januari beurtelings een item aan over Prestatiesport en Breedtesport. Dit om toe te lichten wat er allemaal gebeurt in hun afdeling en hoe er gezamenlijk wordt opgetrokken. Hier de derde bijdrage van Ralf Timmer.
We mogen weer!

Na iets meer dan 6 weken stil te hebben gestaan, mocht er op 29 april jl. eindelijk weer gevoetbald worden. En dat was maar goed ook! Men zegt wel eens: ‘Je weet pas wat je mist als het er niet meer is’. Wat mij betreft gaat deze uitspraak ook zeker voor voetbal en DZC’68 op. Toen premier Rutte bekend maakte dat er vanaf 29 april jl. weer gevoetbald mocht worden, zijn wij dan ook direct aan de slag gegaan om dat te realiseren. Het was dan ook fantastisch om te zien dat op donderdag 29 april om 15.30 uur de bal weer rolde en er veel blije gezichtjes op de velden bij DZC te zien waren!
 
Gedurende de periode dat er niet gevoetbald werd, hebben we uiteraard niet stil gezeten. De challenges, de kleurplatenactie, you’ll never drink alone, de paasactie, you’ll never shop alone en you’ll never win alone, zijn zomaar een aantal acties waar we ontzettend druk mee geweest zijn. Het was fantastisch om te zien dat deze periode voor veel creativiteit en saamhorigheid zorgde bij DZC. Wij bleven met elkaar in contact en lieten zien dat Een leven lang DZC! er niet alleen in goede, maar ook in mindere tijden was.

Achter de schermen zijn we ook in deze periode bezig geweest met het hercertificeren van onze jeugdopleiding. De review en de audit hebben inmiddels plaatsgevonden met NMC Bright en de KNVB middels verschillende video-calls, en daaruit is gebleken dat wij wederom in aanmerking komen voor een regionale status (RJO). Op dit moment voldoen wij op 8 criteria niet, waar 4 is toegestaan. Wij verwachten op korte termijn op minimaal 4 van deze criteria aan te kunnen tonen te voldoen, waardoor we binnenkort de status Regionale Jeugd Opleiding mogen uitdragen tot medio 2023.

Ook zijn we al druk bezig geweest om een aantal selecties rond te maken voor seizoen 2020 – 2021. Bij Mannen 1 gaan Sergio Keurntjes, Jordy Nijholt en Job Tadema lager voetballen bij DZC. Tevens vertrekken Dylan Hendriksen (VV Doetinchem) en Tolgahan Yayla (Silvolde). Daarentegen is de selectie versterkt met in volgorde van ‘binnenkomst’, Remy Raterink, Marijn de Kler, Mart Raterink, Max Jansen, Noé Bokila, Rik van der Eerden en Aron Hebbink. Wij zijn ontzettend blij dat deze spelers volgend seizoen in het vlaggenschip van onze vereniging spelen!

Daarnaast zijn er een aantal mutaties binnen de technische staf van Mannen 1. Niek Garretsen (assistent-trainer) en Jaap Keukens (keeperstrainer) hebben besloten volgend seizoen te stoppen. Guus Hoevenberg en Job Tadema vullen respectievelijk deze ontstane vacatures in. Verder zou Jordy van Dam aanvankelijk de trainer/coach worden van JO23-1. Helaas heeft Jordy onlangs zijn overeenkomst in moeten leveren, aangezien hij zijn werkzaamheden bij het Graafschap College volgend seizoen niet meer kan combineren met zijn functie als trainer/coach van JO23-1.

Hierdoor is DZC op dit moment nog op zoek naar een trainer/coach voor JO23-1. JO23-1 zal komend seizoen het eerste selectieteam vormen achter Mannen 1 en zal uitkomen binnen de ‘nieuwe’ O23-competitie. Ook is DZC nog zoekende naar een trainer voor JO17-1, volgend seizoen uitkomend in de 3e divisie landelijk. Ben of ken jij iemand die geschikt is om trainer/coach te zijn van JO23-1 of JO17-1, kun je contact opnemen met Ralf Timmer middels 06-42658054 of r.timmer@dzc68.nl.

De voorbereidingen voor komend seizoen zijn dus momenteel in volle gang. De teamindelingen zijn hier ook onderdeel van en er is in dezen intensief contact met de scouting en trainers van de diverse teams om tot een zo goed mogelijke indeling te komen. Nadere informatie betreft de indelingen volgt spoedig. Voor nu hoop ik dat eenieder weer heel voetbalplezier gaat beleven bij DZC en hopelijk tot snel!

Met sportieve groet,
Ralf Timmer
Manager Prestatiesport / Hoofd Opleidingen