DZC '68NieuwsOverige nieuwsBreed Presteren

Breed Presteren

Onder het motto Breed Presteren leveren Ralf Timmer en Max Riekel de komende zes maanden beurtelings een item aan over Prestatiesport en Breedtesport. Dit om toe te lichten wat er allemaal gebeurt in hun afdeling en hoe er gezamenlijk wordt opgetrokken. Ralf Timmer bijt het spits af.
Als je altijd denkt wat je dacht, dan doe je wat je deed en krijg je wat je altijd kreeg!

De afgelopen jaren hebben er ontzettend veel positieve ontwikkelingen plaatsgevonden bij de jeugdopleiding, zowel Breedtesport als Prestatiesport, van DZC’68. De nieuwe accommodatie zorgt ervoor dat de faciliteiten top zijn, ieder team traint middels de samenwerking met het Graafschap College 2x per week, de samenwerking tussen breedtesport en prestatiesport is sterk verbeterd, het project gelijke kansen is geïmplementeerd bij de O8, de jeugdopleiding is gecertificeerd als RJO, er worden structureel/jaarlijks spelers afgeleverd aan verschillende BVO’s, mannen 1 en vrouwen 1, etc.

Onlangs is de jaarlijkse TOP 200 amateurverenigingen, samengesteld door ‘De voetbaltrainer’, over het jaar 2019 uitgebracht. Als totale vereniging bekleden we een 64e plaats, wanneer we enkel kijken naar de jeugdopleiding van DZC staan we op een mooie 32e plaats. Een fantastische prestatie natuurlijk, aangezien er ongeveer 2500 veldvoetbalverenigingen in Nederland zijn!  Als Manager Prestatiesport/Hoofd Opleidingen ben ik hier natuurlijk ook erg trots op! Alleen wat zegt dit nou over onze jeugdopleiding, aangezien enkel het speelniveau van een aantal prestatieteams wordt meegenomen bij het samenstellen van de ranglijst?

Een jeugdopleiding is voor mij veel meer dan speelniveau van een aantal selectieteams. Sterker nog, het speelniveau van deze teams zegt mij helemaal niks over de kwaliteit van een jeugdopleiding. Het doel van een jeugdopleiding moet naar mijn mening zijn om iedere speler/speelster en kader/vrijwilligers zoveel mogelijk plezier te bieden en zich zo optimaal mogelijk te kunnen laten ontwikkelen. De facetten plezier en ontwikkeling worden, echter niet gemeten bij het samenstellen van deze TOP 200. 

Achter de schermen en op het veld wordt er bij DZC iedere week keihard gewerkt om dit plezier en deze ontwikkeling te optimaliseren voor eenieder. Bij DZC moeten we er echter altijd naar streven om iedere speler/speelster en kader/vrijwilligers nog meer plezier te bieden en zich nog beter te kunnen laten ontwikkelen bij onze vereniging. Om dit te bewerkstelligen moeten we naar mijn mening soms progressief denken, want: Als je altijd denkt wat je dacht, dan doe je wat je deed en krijg je wat je altijd kreeg! 

Er staan ons, onder andere hierdoor, het komende kalenderjaar weer een aantal positieve ontwikkelingen te wachten. Voejebal! (voetbal voor 2 - 4-jarigen) wordt gelanceerd, er gaat getraind worden op biologische leeftijd, het project gelijke kansen wordt doorgetrokken naar de O9, de hercertificering van onze jeugdopleiding gaat plaatsvinden door NMC Bright, het kunstgras op veld 1 wordt vervangen, we krijgen een multicourt om veelzijdiger te kunnen bewegen tijdens voetbaltrainingen en de maatschappelijke projecten en nog veel meer!

Als wij er SAMEN, zowel Breedtesport als Prestatiesport, bij DZC ook dit kalenderjaar weer alles aan doen om hier een succes van te maken en daardoor iedere speler/speelster en kader/vrijwilligers nog meer plezier hebben kunnen bieden en nog beter hebben kunnen laten ontwikkelen bij onze vereniging; dan staat DZC ook aan het einde van dit kalenderjaar in mijn TOP 200 wederom op nummer 1. 

Met sportieve groet,

Ralf Timmer

Manager Prestatiesport / Hoofd Opleidingen