DZC '68NieuwsOverige nieuwsBijzondere ALV: Prachtig seizoen, prima vooruitzichten

Bijzondere ALV: Prachtig seizoen, prima vooruitzichten

Woensdagavond 7 juni stond er weer een Bijzondere Algemene Ledenvergadering op het programma. Een avond die in het teken stond van veel positief nieuws en prima vooruitzichten. Zoals gewoonlijk was de begroting voor het volgende seizoen het centrale thema.
De avond werd om 19.35 uur afgetrapt door voorzitter Jan Minkhorst, die zoals bijna gebruikelijk een groot aantal positieve zaken oplepelde uit de vereniging. Te weten: de vele kampioenschappen, de mooie promoties (Vrouwen 1), de nieuwe accommodatie (die er nu al fantastisch uitziet), het soepele verloop van de Certificering van de Jeugdopleiding en het feit dat DZC volgend seizoen met zo’n tachtig teams in competitie zit.

De bouw van de nieuwe accommodatie verloopt zeer voorspoedig en ligt zowel qua planning als begroting op koers. Een resultaat grotendeels toe te schrijven aan de bouwers, Hoornstra Bouw en Pola Installatietechniek, de Gemeente Doetinchem en de projectleiders vanuit DZC, Kees Dunnink en Hans Siebes. Het is één van de weinige energieneutrale accommodaties in Nederland en dat geeft een trots en duurzaam gevoel. De planning is dat de oplevering medio juli gaat gebeuren en dat het nieuw aan te leggen kunstgrasveld medio september gereed is. Daar tussenin wordt de huidige accommodatie afgebroken.

DZC is ook bezig met een nieuw Beleidsplan. Dit plan, met een reikwijdte tot 2020, wordt onder auspiciën van het bestuur uitgewerkt door Peter Smans. Er is vanuit de vereniging al veel input geleverd, maar het nieuwe plan moet nog worden toegespitst op een aantal belangrijke onderdelen, zoals: de integratie van het vrouwenvoetbal, het gebruik van de nieuwe accommodatie, de samenwerking tussen Breedtesport en Prestatiesport en de aandacht voor alle stakeholders van de vereniging, met name de vrijwilligers.

Natuurlijk werd de Begroting 2017 – 2018 behandeld door penningmeester Cock Oudijk. Deze maakte de vergadering erop attent dat er twee begrotingen zouden worden behandeld: die van de Vereniging (inhoudelijk) en die van de Stichting (ter info); het betreft hier de Stichting die de nieuwe accommodatie financieel onder haar hoede krijgt. De begroting van de Vereniging neemt serieuze vormen aan en heeft in totaliteit inmiddels het half miljoen overschreden. Ondanks dat loodste Cock de begroting soepel door de vergadering en werd er een akkoord op gegeven.

Tot slot werd vooruit gekeken naar het 50-jarig jubileum van DZC op 20 mei 2018. Maar niet voor dat Arno Hermsen nog werd gehuldigd als 25-jarig lid van de club. Een prachtige mijlpaal die werd beloond met een bon en een bloemetje. Daarna werd het woord gegeven aan Jeroen Sanders die, samen met Dick Schakel, kartrekker is van de Jubileumcommissie. Een commissie die verder bestaat uit: Daphne Ankersmit, Marion Onstenk, Danny van Leeuwen, Max Riekel, Peter Terbeek en Nino Worm. Het plan is dat er over 2018 allemaal festiviteiten komen, die in het teken staan van het feit dat DZC Abraham ziet. Zoals bij: de Nieuwjaarsreceptie, het Carnaval, De Jongsterdagen en de Vrijwilligersavond. Verder is er nog een grote reünie, een receptie en een groot feest.

Om 21.30 uur was het tijd om alvast een klein voorschot te nemen op dat feest en Jan Minkhorst nodigde, na iedereen bedankt te hebben voor de inbreng, de zo’n 35 aanwezigen uit voor een drankje aan de bar onder het motto: Prachtig seizoen, prima vooruitzichten !!