DZC '68NieuwsOverige nieuwsBericht van het Bestuur

Bericht van het Bestuur

We voetballen weer! Er zijn weer wedstrijden op de zaterdag.
Op papier ziet het er allemaal uit zoals vorig seizoen. Start in de ochtend met Voejebal en Champions League, daarna een vol programma met wedstrijden op alle velden en ook een groot deel van de teams spelen uit bij andere verenigingen in de regio (of wat verder daarbuiten).
In de praktijk gaat het toch heel wat anders dan dat we gewend waren. Geen kleedkamers beschikbaar, niet douchen, verplichte looproutes,  alleen zitten op de tribune en op het terras en ook nog eens ver uit elkaar.

‘Lastig’, ‘onlogisch en onpraktisch’, ‘veel verder lopen’ en ‘niet gezellig’.

Allemaal waar, maar het is echt nodig om te kunnen (blijven) voetballen. Voorwaarde: iedereen dient zich aan de regels te houden. Als je bij DZC bent maar ook als je bij een andere vereniging op bezoek bent. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels die daar gelden. Kijk van te voren op de website van de vereniging waar je naar toe gaat, en houd je als team ook aan de regels en volg altijd de aanwijzingen die je krijgt!

We verwachten dat de clubs die bij ons op bezoek komen ook op onze website kijken voor onze regels.

Deze regels en afspraken kunnen ook veranderen. Op dinsdag wordt er door bestuur en managers overlegd en wordt de zaterdag geëvalueerd. Wat ging er goed, wat kan er beter. Is het nodig om de regels aan te passen? Zijn er wijzigingen vanuit de KNVB of NOC*NSF waar we ons aan dienen te houden. Dat kan een reden zijn om de regels te wijzigen. Op de site staat altijd de laatste versie.  

Als bestuur maken we na onze  (welverdiende) vakanties een start met het nieuwe seizoen. Dat betekent oa een nieuw vergaderschema en jaarplanning. Tevens de financiële afsluiting van vorig seizoen.

Een bestuursjaar van een vereniging heeft een bepaalde regelmaat en veel ‘vaste’ momenten. Voor het komende jaar zijn deze ‘vaste’ momenten erg onzeker en het is moeilijk vooruit te kijken.

Kunnen we blijven voetballen en de competitie afmaken? En met welke regels en restricties? Kunnen er activiteiten georganiseerd worden? We kunnen het helaas niet voorspellen.

Wat we wel weten is dat als we ons niet aan de regels houden, geen afstand houden en niet de aangewezen looproutes volgen dit consequenties kan hebben voor het voetbal.

En met ‘we’ bedoelen we hier iedereen!! Voetballers, ouders, vrijwilligers en alle bezoekers.

Houd je aan de regels!