DZC '68NieuwsOverige nieuwsBericht van het bestuur (Maart 2021)

Bericht van het bestuur (Maart 2021)

Een jaar geleden begon de eerste ‘intelligente lockdown’, toen nog met het idee dat dat voor een korte tijd zou zijn. Niet wetende dat we een jaar later helaas nog steeds te maken hebben met beperkingen en regels waardoor niet iedereen kan trainen en voetballen.
Afgelopen zaterdag fietste ik door Sportpark Zuid en werd blij van alle activiteiten die er plaatsvonden. Alle velden bezet, zowel met onderlinge wedstrijden als trainingen. Enthousiaste spelers, trainers en scheidsrechters op de velden! En ook werd het multicourt al goed gebruikt. Een prachtig initiatief met heel veel mogelijkheden voor sport en spel. Een ‘officiële’ opening van het multicourt zal nog volgen.

Naast een blij gevoel van het zien van de activiteiten had ik natuurlijk liever een volle tribune en een drukke kantine + terras gezien.
Helaas zal ook dit seizoen de voetbalcompetitie niet afgemaakt kunnen worden.
Wel worden er voorbereidingen getroffen door de KNVB getroffen voor een ‘Regio cup’, een kleinschalige regionale competitie. Het is nu nog niet duidelijk of en wanneer deze competitie zal starten en met welke regels en afspraken.

Als bestuur en managers hebben we heel regelmatig contact en overleggen we digitaal via Teams of telefonisch. Financiën blijft een belangrijk agendapunt, maandelijks worden de realisatiecijfers besproken. De inkomsten blijven achter door de gesloten kantine waardoor de begroting telkens aangepast wordt. De vaste kosten gaan natuurlijk wel door. Alle mogelijke steunmaatregelen wordt aangevraagd en gelukkig ook regelmatig toegekend, zoals bijvoorbeeld de NOW regeling.

Als bestuur participeren we in de tot standkoming van het Lokaal Sportakkoord. Ook dit zijn digitale bijeenkomsten waarbij veel verschillende verenigingen en organisaties bij aansluiten. De verwachting is dat in april dit traject afgerond wordt.

Net als iedereen hopen we op versoepelingen zodat er weer meer mogelijkheden zijn voor alle leeftijdsgroepen en het openen van de kantine. Maar wanneer????

Graag tot gauw bij DZC!