DZC '68NieuwsOverige nieuwsBericht van het bestuur (januari 2023)

Bericht van het bestuur (januari 2023)

Hierbij een update van onze bestuur
Beste Dzc-ers en ander betrokkenen van onze mooie club DZC'68,

Voor u ligt weer de nieuwsbrief met een update over het wel en wee binnen onze vereniging. 

Na een korte winterstop zijn de trainingen weer hervat en de eerste competitiewedstrijden inmiddels alweer gespeeld. 

Met ruim 80 teams gaan we de 2e competitiehelft in van het seizoen 2022 - 2023. Allemaal heel veel succes en plezier met jullie trainingen en wedstrijden. 

Op 7 januari jl. vond na een afwezigheid van 2 jaar weer fysiek onze nieuwjaarsreceptie plaats. In een goed gevulde kantine van onze accommodatie kunnen we terugkijken op een mooie ochtend. 

Veel positief nieuws tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Ons ledenaantal is stabiel en met de groei bij de jongste jeugd stijgend richting de 1600 leden. 
Onze accommodatie wordt inmiddels 6 dagen in de week 17 uur per dag gebruikt. Elke dag opent onze accommodatie om 07.00 uur haar deuren voor onze gasten en huurders van het pand. Nieuw daarbij is de peuteropvang in samenwerking met Actief4Kids die medio januari/februari zal gaan starten. 
Al onze jeugd selectieteams spelen op divisieniveau. 
Door een afwezigheid van 2 jaar hadden we een inhaalslag te maken met het huldigen van onze jubilarissen. Maar liefst 104 mensen werden uitgenodigd om hun speldje in ontvangst te nemen tijdens onze nieuwjaarsreceptie. 

  • 74 voor hun 12 1/2 jaar lidmaatschap
  • 22 voor hun 25       jaar lidmaatschap 
  •   7 voor hun 40       jaar lidmaatschap
  •   2 voor hun 50       jaar lidmaatschap
 

Allemaal nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie jubileum en op naar de volgende mijlpaal. Een leven lang DZC'68. 

Ook vond de verkiezing van vrijwilliger/ster van het jaar weer plaats. De volgende mensen werden in het zonnetje gezet voor hun bijzondere inzet als vrijwilliger. 

  • Categorie jeugd: Ylja Wissink, Niels en Timo Willemse
  • Categorie vrouw: Jessica Post en Annemiek van der Sterren
  • Categorie Man:  Bart Bouwmeester, Joost Helmink en Melvin ter Braak.
 
Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie uitverkiezing. Dik verdiend en ontzettend bedankt voor jullie inzet. 

Al met al kunnen we constateren dat de organisatie staat binnen DZC'68 met dank aan alle vrijwilligers die hier elke week enorm veel energie in steken. 

Om al deze vrijwilligers te bedanken organiseert de vrijwilligerscommissie op zaterdag 7 februari de jaarlijkse vrijwilligersavond in onze kantine. Het beloofd een mooie avond te worden waarbij vrijwilligers onder het genot van een hapje en drankje kennis kunnen maken met elkaar en samen hun ervaringen kunnen delen. Alle info vindt u hier: https://www.dzc68.nl/hoofdnieuws/vrijwilligersavond-11-februari/169/2727

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen voor DZC'68. 

Zoals gemeld zijn we binnen DZC'68 gezegend met een grote groep betrokken vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan een vereniging van onze omvang onmogelijk draaien. Op de meeste plekken gaat het gewoon goed. Er is echter 1 plek waar het echt begint te kraken. 

De bezetting van onze bar. Een ieder wil graag voor de wedstrijd een kopje koffie halen en na de wedstrijd gezellig kletsen onder het genot van een versnapering. Om dit mogelijk te maken hebben we echt nieuwe vrijwilligers nodig die ons op de zaterdag willen helpen. 

Ik doe dan ook met klem een oproep aan alle leden om te kijken of en waar je kunt helpen. Een paar uurtjes per maand en met z'n allen kunnen we dit "probleem" oplossen zoals we dat altijd kunnen binnen onze vereniging. 

Wil je helpen? Meld je aan bij onze coördinator kantine Marja Meesters : kantine@dzc68.nl

Nog een uitdaging zijn de stijgende kosten voor energie. Als bestuur zijn we in gesprek met de gemeente om samen ervoor te zorgen dat de kosten beheersbaar blijven. De gemeente Doetinchem denkt hier zeer positief in mee waarvoor dank. 

Tot slot wens ik iedereen heel veel plezier de komende tijd met welke activiteit dan ook binnen onze vereniging. 

Peter Terbeek 

Voorzitter DZC'68