DZC '68NieuwsOverige nieuwsBe Quick Zutphen duwt DZC’68 14 verder in moeras

Be Quick Zutphen duwt DZC’68 14 verder in moeras

Vandaag gaan we het niet teveel over de wedstrijd hebben. Laten we beginnen met het bedanken van het tiende voor het uitlenen van Michael en Bas, jongens klasse! Verder wil ik wel even vermelden dat Be Quick Zutphen een verdiende thuisoverwinning boekte op de gasten uit Doetinchem.
 Met name het eerste doelpunt gemaakt door de Zutphense aanvoerder was van wonderlijke schoonheid. De andere doelpunten waren  te wijten aan ongeorganiseerd verdedigen, nadat de geelblauwen wanhopig op zoek gingen naar de gelijkmaker. Echte kansen kreeg DZC niet, dit in tegenstelling tot de gastgever. Maar na negentig minuten stond een 3-0 score op het bord en het laatste fluitsignaal van de prima scheidsrechter klonk dan ook als muziek in de oren. DZC 14is zover  in het moeras gezakt dat alleen de kopjes nog boven het drijfzand uit steken. Het liefst zouden ze één worden met het drijfzand, maar er is nog meer dan een half seizoen te gaan. En er gloort hoop, want 3 langdurig geblesseerden (niet de minsten) hopen hun rentree na de winterstop maken.

In het kort even de hoogte- en dieptepunten tot nu toe:

·         13/09 zware blessure Marcel na kamikaze actie SVDW speler en thuisverlies 2-4

·         20/09 verdienstelijk 1-1 gelijkspel met 10 man uit bij DVOV

·         27/09 knotsgekke partij waarbij 1-5 achterstand nog bijna wordt goedgemaakt (5-6)

·         04/10 kansloze 6-1 nederlaag bij Ratti

·         11/10 monsternederlaag van 0-11 thuis om 16.30 op kunstgras tegen VVG

·         25/10 prima 2-5 uitoverwinning tegen AZSV 9 en hattrick Angelo

·         01/11 nipte 2-3 nederlaag thuis tegen Dieren

·         08/11 8-1 nederlaag tegen koploper Zelos, waarbij Appie zijn voortand afbreekt

·         22/11 opnieuw geen winst, ditmaal 1-3 thuisverlies tegen FC Zutphen

·         06/12 thuisnederlaag tegen AZSV 10 (het wordt 2-5)

·         13/12 be quick Zutphen duwt DZC dieper in moeras na kansloze 3-0 nederlaag

In deze 11 wedstrijden kwamen de geelblauwen 20 keer tot scoren. Maar liefst 8 spelers wisten het net te vinden en daarvan zijn dan weer 3 spelers verantwoordelijk voor 75% van de doelpunten.

Zowel Angelo, Appie als Pascal staan op 5 doelpunten, dus dat maakt 15. Verder scoorden de volgende 5 spelers er ieder eentje: Kees, René, Rick, Jan Willem en Robert.

De spelers zijn zich aan het beraden over teambuilding activiteiten, waarbij de hulp van professionals niet wordt uitgesloten. Gedacht wordt aan een parcours bij Markant, Paintball in de voormalige brandweerkazerne en varen op de oude IJssel. Kees heeft inmiddels geïnformeerd bij Olympus ’58 of hij het hele team kan overhevelen naar de andere kant van het bruggetje. Maar een etentje in de stad en veel bier drinken daarna, lijkt toch de voorkeur te hebben van de meerderheid.

Hendrik Haverkramp

Cast 13/12/14 in willekeurige volgorde:  Patrick, Hans, Michael ,Tom, Theo, Appie, Bas, Onur, Alex, Robert, Jan-Willem, Kees, Jerry

TOT SLOT: FIJNE FEESTDAGEN EN EEN KNALLEND 2015!!!