DZC '68NieuwsOverige nieuwsAan de slag met meiden- en vrouwenvoetbal bij DZC’68

Aan de slag met meiden- en vrouwenvoetbal bij DZC’68

Vorig seizoen zijn we door de KNVB benaderd deel te nemen aan het ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal. Volgers van onze sociale media weten inmiddels dat we deze kans met twee handen hebben aangegrepen. 
Tijdens het intakegesprek hebben we meer informatie over het programma gekregen en hebben we onze ambities toegelicht.

Na het intakegesprek volgde een analysegesprek om de huidige situatie van de vereniging in beeld te brengen. Daarna hebben we rapportage ontvangen met een goed beeld van de thema’s waarop onze vereniging zich kan ontwikkelen. De komende jaren gaan we verder aan de slag met de ontwikkeling van meiden- en vrouwenvoetbal in onze vereniging onder begeleiding van onder andere procesbegeleiders, KNVB-medewerkers voetbalontwikkeling en overige experts. 
Centrale thema’s zijn de positionering van het vrouwenvoetbal binnen onze vereniging, een verenigingsorganisatie die ook is afgestemd op vrouwenvoetbal en de kwaliteit van het meiden- en vrouwenvoetbal. 
Vanuit de vereniging is Ralf Timmer (Hoofd Jeugd Opleiding) programmaleider. Wil jij ook meedenken of een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Ralf of laat dit weten aan Wim Hoopman, coördinator vrouwenvoetbal.. De sleutel voor succes is natuurlijk de betrokkenheid en het commitment van alle betrokkenen binnen de vereniging!

In totaal doen in heel Nederland ongeveer 30 verenigingen mee aan het ontwikkelingsprogramma. De deelnemende verenigingen ontwikkelen en versterken zichzelf, maar inspireren óók andere clubs door het delen van kennis en inzichten. Zo wordt gezamenlijk een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de volledige breedte van het meiden- en vrouwenvoetbal.
In de regio Achterhoek zijn verder zondagvoetbal verenigingen S.V. Longa '30 Lichtenvoorde DVC '26 Didam & FC Trias voor dit programma geselecteerd.

Meer informatie op de KNVB site: https://www.knvb.nl/assist/assist-trainers/clubontwikkeling/ontwikkelingsprogramma-meiden--en-vrouwenvoetbal