DZC '68NieuwsOverige nieuwsÖzgür Dayioglu nieuwe trainer DZC’68 VR1

Özgür Dayioglu nieuwe trainer DZC’68 VR1

Komend seizoen wordt Ӧzgür Dayioglu (34) de nieuwe trainer/coach van DZC’68 VR1 in Doetinchem. Afgelopen vijf jaar was hij actief voor De Treffers en liep hij voor zijn opleiding UEFA-B, onder andere mee met De Treffers en DTS’35. Bij dit traject werd hij begeleid door een docent die tevens hoofdcoach is bij SC Heerenveen VR1 (Eredivisie vrouwen).
We stellen hem daarom graag even voor.
Toen ik zes jaar was ben ik begonnen met voetballen. Als kind was ik fan van Diego Maradona en droomde ik ervan om profvoetballer te worden. Ik ben opgegroeid in Arnhem en heb als spelmaker bij diverse clubs in de hoogste amateurklasse gespeeld. Na een ernstige blessure moest ik stoppen met voetballen en ben ik me gaan focussen op mijn studie. Maar ik houd te veel van het voetbalspelletje en daarom heb ik ervoor gekozen om als trainer/coach verder te gaan in het voetballen.

En waarom trainer?
Door de blessure was voetballen op het niveau, waarop ik dat wilde, uitgesloten. Maar als trainer heb ik een bepaalde visie over het voetballen en wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van de jeugdige spelers met focus op individuele ontwikkeling en uiteraard de teamprestatie. De volgende generatie voetballers wil zich heel graag bewijzen en daarbij merk ik dat ze meer nodig dan hebben alleen een trainer/coach. Inmiddels ben ik negen jaar trainer/coach en ik doe dat met veel plezier en enthousiasme.

En hoe ziet je carrière als trainer-coach er uit?
Zoals gezegd was ik de laatste vijf jaar actief bij De Treffers. Daar heb ik veel ervaring op kunnen doen met de selectieteams en heb ik de nodige steun gekregen om me goed te kunnen ontwikkelen als trainer. Tijdens mijn opleiding voor UEFA B ben ik gegrepen door het vrouwenvoetbal en met name de razendsnelle ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland.

Toen ik de vacature bij DZC’68 zag wist ik dat dit een mooie kans voor me zou zijn om hier ook een bijdrage aan te leveren. Vrouwen zijn leergierig, leggen de lat hoog voor zichzelf maar verliezen daarbij zelden of nooit het teambelang uit het oog.

Net als spelers wil ik me blijven ontwikkelen en blijf kritisch naar mezelf in wat ik kan verbeteren. De komende tijd zal ik me richten op het verder ontwikkelen van de speelwijze met als voorbereiding naar een volgende stap, de UEFA A opleiding.

En waarom kies je dan voor DZC’68?
DZC’68 is een mooi voorbeeld van een club die haar ambities heeft uitgesproken en goed op weg is in het ontwikkelen van het vrouwenvoetbal. Binnen het Ontwikkelprogramma Vrouwenvoetbal wordt intensief samengewerkt met de KNVB om het meiden- en vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te brengen. Dit is voor mij dus een unieke gelegenheid om hier als hoofdcoach aan de slag te gaan. Daarnaast volg ik de opleiding Hoofd Jeugd Opleiding B en krijg ik bij de club ook de gelegenheid om als assistent HJO een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de jeugdige talenten. Mijn streven is natuurlijk om juist het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen waarbij ook talentvolle jeugdspeelsters een kans moeten krijgen op het hoogste niveau.

Daarnaast vind ik het een mooie uitdaging om ook de jeugdige trainers of trainsters te begeleiden.
Bij DZC’68 is het meiden- en vrouwenvoetbal volledig geïntegreerd en krijgt evenveel aandacht als de mannen. VR1 zou komend seizoen zomaar in de landelijke 1e klasse kunnen spelen en dat is een mooi podium. In de gesprekken die ik in Doetinchem heb gevoerd werd me door de speelsters van VR1 duidelijk gemaakt wat ze willen. Hun ambitie sprak me aan: individueel ontwikkelen, tactische ontwikkeling als team en leren van elkaar. Op die manier wil het team een stabiele eersteklasser worden.

Ik kijk uit naar een fijne en langdurige samenwerking waarbij de gestelde doelen gerealiseerd zullen worden.