DZC '68NieuwsOverige nieuwsZeddam / St. Joris VR1 - DZC'68 VR2

Zeddam / St. Joris VR1 - DZC'68 VR2

We begonnen vandaag om 14.30 aan onze uitwedstrijd tegen de dames van Zeddam en St. Joris met een heerlijk zonnetje. Al moest dat gepaard gaan met een kleine valse start. Voetbalschoenen vergeten, er ontbraken een aantal broekjes en we moesten sokken van elkaar lenen. Desalniettemin hadden we goede moed en zin om een lekker potje te spelen in Zeddam.
Na een stroef begin en chaotisch spel in de eerste 20 minuten zien we een goede aanval op links via Karlijn die een voorzet geeft op Lieke, helaas kwam zij een kleine teen tekort om de bal netjes te raken en het doel in te krijgen. Na wat kansen en goed overspel van beide teams krijgt Karlijn opnieuw een mooie kans voor open goal. Daar stond een verdedigster van Zeddam nog die de bal achter de keeper wist weg te werken. In de extra tijd van de eerste helft krijgen onze tegenstanders nog een mooie kans voor open goal! De bal word netjes voorgezet alleen niet afgerond. Het was wat ons betreft allang rust al was onze scheidsrechter het daar niet mee eens, zo creëerde Melek nog een prachtige actie en wist de keepster deze helaas af te nemen.

We gingen de rust in met zowel een goed als minder goed gevoel over de eerste helft. Carla heeft ons geleerd een aantal punten goed te bespreken en dit hebben we dan ook zeker gedaan. Helaas ben je er de aankomende wedstrijd(en) nog niet bij Carla, maar we willen je met het hele team een voorspoedig herstel wensen!

De tweede helft gaat van start met wat positiewissels en we zijn er klaar voor om er weer tegenaan te gaan. In de 75e minuut krijgt Karlijn een kans, ze draait weg bij de verdedigster in duel nadat ze een goede voorzet krijgt van Jo-Ann en maakt af. 0-1 voor de dames van DZC'68!

Gelijk wil St. Joris-Zeddam het heft in handen nemen door een tegengoal te maken, ze spelen goed over maar op deze momenten was onze verdediging daar sterker en weet de ballen goed weg te werken achterin. In de 80e minuut een kans maar Julia onze keepster deze middag kwam goed uit en wist hiermee het gelijkspel te voorkomen. Nog geen minuut later opnieuw een kans voor Karlijn die helaas hier ook werd tegengehouden door een goed uitkomende keepster.

Om het verslag van vandaag een mooi einde te geven kregen we helaas in de een na laatste minuut een penalty tegen door een handsbal. Deze zagen we niet aankomen en we gingen er eigenlijk al wel vanuit dat onze wedstrijd hierdoor zou eindigen in een 1-1 gelijkspel. Nee zo is het gelukkig niet gegaan. Wat ons betreft Juul, ben jij (wo)man of the match vandaag! Je bent al een tijdje niet meer uitgekomen als keepster en vandaag was dit noodzakelijk in verband met een blessure bij onze vaste keepster Kelly. De penalty werd links in het midden geschoten maar daar zat Julia met haar vuisten voor. De bal rolt terug waardoor St. Joris/Zeddam opnieuw de kans krijgt de bal erin te tikken. Nee in de rebound houdt Julia de bal weer tegen en voorkomt zo een gelijkspel.

Het was een leuke, spannende en vooral fanatieke wedstrijd vanmiddag. Volgende week zijn de dames van het 2e vrij, maar gaan we samen met de dames van Vrouwen 1 een feestje vieren nadat zij de wedstrijd tegen Zelos hebben gespeeld. De wedstrijd word gespeeld op het hoofdveld bij DZC'68 om 13:45. Kom jij ook!?