DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag vv Doetinchem 2 – DZC’68 11

Wedstrijdverslag vv Doetinchem 2 – DZC’68 11

Zaterdag 20 oktober stond er een bekerwedstrijd op de planning: tijdens de officieuze loting in Zeist zijn wij aan het zaterdag team van vv Doetinchem gekoppeld. Toevallig is dit team ook een tegenstander van ons in de competitie, zij staan momenteel ongeslagen bovenaan en we wisten dat het voor ons geen makkelijke middag zal worden.
Er is de afgelopen training hard en scherp getraind met maar 1 doel: Doetinchem uit het bekertoernooi knikkeren.

Tijdens de warming up werden de mannen nog even goed opgepept door Marc Disbergen en we waren klaar om aan de wedstrijd beginnen. Na amper 3 minuten gespeeld te hebben kon een speler van VV Doetinchem net buiten de 16 aanleggen voor een schot, hij schoot de bal net buiten het bereik van Ronnie en via binnenkant paal vloog de bal binnen: 1-0 voor VV Doetinchem. Na dit doelpunt moesten wij echt aan de bak om toch met de overwinning weer naar Sportpark Zuid te kunnen aankomen. Ondanks de vroege tegengoal ging het spel wel gelijk op, Doetinchem schroomde niet om overtredingen te maken wat resulteerde in veel vrije trappen voor ons. Na 10 minuten gespeeld te hebben werd er net buiten de 16 een overtreding gemaakt op Melvin van Reijn, dit zag Florian Huberts gelijk als een kans om aan iedereen te laten zien dat hij naast strafschopspecialist ook een vrijetrappenspecialist is. Florian zag voor zijn aanloop dat de keeper de verre hoek open had gelaten, hij schoot de bal hard en laag in de verre hoek in het netje: 1-1.

Deze goal betekende alweer het 6e doelpunt dat Florian heeft gemaakt dit seizoen, gevolg: hij staat nu alleen aan kop in het Gouden String klassement. Ook na deze gelijkmaker bleef vv Doetinchem doorgaan met overtredingen maken, na een overtreding op Bart Harmsen, kreeg een speler de gele kaart getoond, deze mocht tien minuten aan de kant zijn zonde overdenken. Met een man meer gingen wij op zoek naar een doelpunt, deze werd uiteindelijk door Dominic Meijer in de 16e minuut gevonden, met een geweldige dribbel passeerde hij 3 man en uiteindelijk rondde hij zijn actie met een fantastische lob af, een ware FIFA-goal: 1-2. Nadat vv Doetinchem weer compleet was gingen zij op jacht naar de gelijkmaker, Ronnie kon dit nog met twee reddingen tegenhouden. Helaas was hem een van richting veranderd schot te machtig: 2-2. Vlak na dit doelpunt verstapte Ingo zich wat voor hem einde wedstrijd betekende, hopelijk valt de schade mee, beterschap in iedere geval! Ondanks deze tegenslag bleven wij vrolijk door voetballen en kregen we kleine kansen. In de 40e minuut gaf Mees Visser de bal prachtig voor op Melvin en, de kleinste man van het veld, kopte knap raak: 2-3. Na dit doelpunt moesten wij ervoor zorgen dat we met een voorsprong en dus ook een goed gevoel de rust in konden gaan. Helaas voor ons maakte VV Doetinchem in de 44e minuut nog gelijk wat betekend dat we met een 3-3 stand de rust in gingen.

In de rust werd Jorg in het veld gebracht en deze invalbeurt beloonde hij al na 5 minuten met een geweldig doelpunt. De doelman van vv Doetinchem stond veel te ver voor zijn goal en Jorg Radstake maakte hier handig gebruik van. Eerst kapte hij 2 verdedigers uit en schoot vervolgens van grote afstand de bal over de keeper heen in het netje: 3-4. Na deze goal begon VV Doetinchem te beseffen dat zij uit een ander vaatje moesten tappen om toch van ons te kunnen winnen. Ze begonnen meer druk op onze goal uit te voeren, maar ditmaal stond de verdediging weer als een huis en Ronald van de Beeten keepte een geweldige tweede helft waardoor VV Doetinchem nog niet gelijk heeft kunnen maken. Na ongeveer een uur gespeeld te hebben speelde Lennart Suurland de bal net iets te zacht terug op Ronnie, hierdoor kon een aanvaller van Doetinchem bij de bal komen. Ronnie kapte beheerst de aanvaller uit maar speelde hierbij de bal iets te ver voor hem uit en zag daarbij de geheel vrijgelaten linskbuiten van Doetinchem over het hoofd. Hierdoor moest hij aan de noodrem trekken, echter maakte hij volgens de scheidsrechter van dienst een overtreding binnen het zestienmeter gebied waardoor wij een strafschop tegen kregen. Ronnie stond oog in oog met de speler van Doetinchem die aan mocht leggen van elf meter, helaas voor ons faalde deze niet en maakte zo weer gelijk: 4-4. Het is een geweldig spannende pot en beide teams strijden allebei voor de overwinning. De neutrale kijker werd duidelijk verwend door beide teams. Met nog ongeveer 20 minuten op de klok kreeg een speler van VV Doetinchem even kortsluiting na een verkeerde beslissing van onze grensrechter: hij maakte met veel agressie en dreigende woorden duidelijk dat hij niet eens was met de beslissing. Hieruit ontstond er een opstootje waarin dingen gezegd zijn die volgens de scheidsrechter niet door de beugel konden en heeft hierom besloten om de wedstrijd te staken. Jammer dat zo’n geweldig spannende wedstrijd zo ten einde moet komen, want een geweldige wedstrijd was het zeker: spanning, strijd, harde tackles… Ach ja, het hoort ook wel een beetje bij zo’n stadsderby!

Wat er nu gebeurd met de overige 20 minuten is nog geheel onduidelijk: wij zijn hierin niet de schuldige en we wachten af wat de hoge heren in Zeist zullen beslissen. Voor nu kunnen we de focus leggen op de volgende wedstrijd dan is SVDW’75 onze tegenstander, zij zijn net als vv Doetinchem nog ongeslagen in de competitie.