DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag Venray JO13-1 - DZC'68 JO13-1

Wedstrijdverslag Venray JO13-1 - DZC'68 JO13-1

Bij het verzamelen op de parkeerplaats zie ik de spanning op de koppies van van onze mannen. Een donkere en grauwe hemel versterkt het sombere geheel. Niet echt een vrolijk aanzicht. Gelukkig beginnen we de start van de 2e divisie in het meestal zonnige Limburg. We gaan er eigenlijk vanuit dat het in Venray beter zal zijn als in Doetinchem, maar niets is minder waar......
In de stromende regen rijden we samen met onze trouwe supporters naar Venray en daar aangekomen haasten we ons naar de kleedkamer. Daar laten we ze nog wat voeding tot zich nemen omdat we s'morgens al vroeg vertrokken zijn en de wedstrijden in de tweede divisie pas rond het middaguur gespeeld worden. Eigenlijk in de hoop dat de boys zo nog wat extra energie zullen overhouden. Op het echte grasveld is men ondertussen nog bezig om de plassen voor de goals weg te krijgen, maar Dzc staat te popelen om naar buiten te gaan voor de warming-up. Iets in mij zegt dat dit weleens zo'n dag zou kunnen zijn..........
Gelukkig hebben we spits Bink er ook weer fit bij. Helaas had hij de laatste weken veel hinder van een vervelende blessure, maar is precies op tijd fit voor de eerste competitiewedstrijd. Samen met krachtpatser Rick en de altijd geconcentreerde Ruben "Rubinho" spat tijdens de warming up de gretigheid er vanaf. Ze beginnen vandaag in de wissel en schieten vakkundig onze sluitpost Jamie in.

Na de pasjescontrole nog snel even terug naar de kleedkamer voor de laatste instructies van Jürgen en ondergetekende. Doelstelling in deze zware competitie is vooraf handhaven. Dus trots zijn op jezelf, op je teamgenoten, en vooral met elkaar strijden en genieten. Borst vooruit! Wij zijn DZC!

De scheidsrechter blaast op zijn fluit, en als hongerige wolven die al weken op zoek zijn naar hun prooi zetten onze jongens druk op elke tegenstander die zich enigszins met de bal in aanraking wil komen. Misschien wel het moeilijkste aspect van het spelletje is voetballen zonder de bal. Goed staan, goed lopen en op de juiste momenten druk zetten. Dit doen we vandaag vanaf minuut 1 geweldig. Ondanks dat speelt Venray zich een aantal keer prima onder onze druk uit, maar telkens is het toch Dzc dat de bal weer terug kan veroveren.Direct na de aftrap krijgt Kenji de bal en draait zich weg van de tegenstander echter duwt zijn tegenstander hem en Kenji laat zich slim vallen. Vrije trap Dzc. Onze centrale verdediger en rots in de branding Naut gaat achter de bal staan en schiet hard op de goal. De keeper kan niets anders dan de bal wegtikken, maar hij komt precies voor de voeten van Nick die de bal netjes binnen tikt. 0-1. Vrij snel daarna krijgen we een corner die vanaf de voeten komt van van onze middenvelder Jesse. Hij geeft de bal prima voor en wederom zet Nick zijn voet ertegenaan en knalt de bal lekker binnen. 0-2. Wat een bliksemstart. Na 15 minuten krijgt Kenji de bal weer op de rechterkant en passeert zijn directe tegenstander die hem wederom met het nodige duw en trekwerk tegen de grond werkt. Hij staat snel op en Jesse heeft inmiddels snel de bal gepakt en tikt de bal snel op Kenji, die legt hem terug en Jesse trapt de bal scherp richting de goal. De keeper gaat onder de bal door en de bal vliegt prompt het netje in. Prima goal van Jesse die samen met onze overige middenvelders Sam en Wiebe zorgden voor een ijzersterk middenveld waar veel afvallende ballen werden opgepikt waardoor we voortdurend in balbezit beleven. Ook de felle rakkers Brent en Sil gaven alles en gaven de vleugelspelers van de tegenstanders geen schijn van kans. En als het dan een keer lukte stonden Gijs en Naut paraat om hun maatjes de helpende hand te bieden. In de 23e minuut een mooi aanval over meerdere schijven waarbij Nick in punt word aangespeeld en de bal goed afschermt en terug legt op Sam, die past op Romijn en die stuurt met een mooie pass Nick de diepte in. Die controleert de bal en legt hem perfect in de verre hoek. 0-4. Een hattrick voor Nick. We zijn alleen vergeten te vragen of hij de bal van sv Venray mee naar huis mocht nemen. Dit was zeker verdiend geweest.

Dan is het rust. We vertellen de mannen dat we trots op ze zijn maar dat het gevaar altijd aanwezig is dat je verslapt. Dat moeten we nu niet doen. Gelukkig hebben we nog een paar toppers die vandaag op de bank moesten beginnen maar die de tweede helft ervoor kunnen zorgen dat ze nieuwe power brengen en rust aan de bal. Ruben doet dat perfect. En als eerste jaars doet hij dat meer dan prima. Goed in de tegenstander hangen en mooie kopduels. Vandaag was hij nog een dagje 10, maar zondag mag hij zijn 11e verjaardag vieren. Namens ons allemaal gefeliciteerd "Rubinho"!

In de tweede helft proberen we iets te gemakkelijk te voetballen waardoor we het ons nog best lastig maken en waardoor we onnodig veel moeten corrigeren. Met de ook ingevallen Bink en Rik staat er het nodige portie kracht bij waardoor We nog een aantal mogelijkheden krijgen maar niet tot scoren komen. In de 39e minuut krijgt Kenji de bal en versnelt langs zijn directe tegenstander.De centrale verdediger van Venray probeert hem nog te stoppen maar Kenji kapt hem uit en schiet de bal hard achter de keeper. 0-5. Ook Kenji mag direct na zijn goal wisselen. Romijn mag dan weer op rechtsbuiten staan en mag de tegenstander nog een paar keer dol draaien. We krijgen nog een paar kansjes maar die gaan er niet meer in. Het was eenrichtingsverkeer vandaag. En toch heb ik enkele mooie momenten gezien van Venray die verklappen dat er nog heel veel potentie in die nog jonge groep zit. Met een paar hele goede voetballers die verderop in het seizoen nog weleens kunnen gaan verassen. Met de krat drinkbussen hobbel ik achter de jongens aan en bij de kleedkamer barst het feestje los. Onder aanvoering van DJ Rick gaat het los. Wij zijn boeren superboeren hey....hey......klinkt het uit de kleedkamer.
Na ook wat gesprongen en gezongen te hebben draai ik me om en loop naar de scheidsrechter om de laatste formaliteiten af te ronden. Tja...... Dit was dus inderdaad zo'n dag! In de regen rijden we weer terug naar Doetinchem. Trots en met 3 punten op zak. Op naar volgende week.