DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC'68 VR1 - De Weide VR1

Wedstrijdverslag DZC'68 VR1 - De Weide VR1

Zaterdag 01 februari begon voor ons de competitie weer en wel tegen Vv De Weide Vr1 uit Hoogeveen, 5 minuten later dan gepland (16:20) begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd.
Als wissels zaten Eline, Mies en Leonie op de bank. Sofie was er ook maar met rolstoel en haar zere enkel.
We begonnen erg sterk aan de wedstrijd. Na ruim 3 en minuten mag Sanne alleen op de keepster af en weet de bal mooi in te tikken en staat het al 1-0.

We bleven aanvallen wat resultuurde in een grote kans. Een kopbal kwam net langs het doel.
Achterin staat het prima en doen Elke, Maartje, Kyra en Rienke waar ze voor staan en de pot dicht houden.
Vanaf de 11de minuut begon de tegenstander steeds beter in het spel te komen waar ook een kans uit kwam.
Even later kregen wij een corner en nam onze corner specialist Jara de corner, de bal kwam strak voor het doel, de keeper zat er naast waar door Britt de bal er mooi in kon tikken en staat het 2-0. 10 minuten later speelde een speelster de bal terug op de keeper van de tegenstander, ze pakte de bal op en dat is een terugspeelbal en we kregen een indirecte vrije trap in de 16. Jara neemt de vrije trap en tikt de bal naar Wieke en Wieke schoot de bal er mooi in waardoor het 3-0 staat.
Vv De Weide heeft moeite om over de middellijn te komen, want daar staan middenvelders Marley, Jara en Wieke goed te verdedegen.
10 minuten voor rust komt er een lange bal op rechts naar de nummer 7 van de tegenstander langs Rienke, waardoor ze aan de nood rem moest trekken en haar via een slyding moest neer halen. Rienke kreeg hier voor geel maar de scheidsrechter heeft het verkeerd door gegeven dus hij staat op de naam van Britt. Niet zijn laatste fout blijkt later. Vv De Weide kreeg een vrije trap. De bal word geschoten voor het doel en gaat achter via Elke. De tegenstander riep hands maar de scheidsrechter gaf een corner. De corner werd genomen en Elke verdedigte de bal uit en de scheidsrechter gaf een penalty voor hands op appelleren maar er was niks aan de hand. Wat een rare beslissing! De penalty werd linksonder geschoten, ik raakte de bal nog aan maar kon hem niet tegen houden. Nu staat het 3-1. Daarna volgen er nog kansen voor Anne en Wieke, de een kwam op de paal en de ander ging net over. Kyra heeft met een mooide slyding weten te verkomen dat het 3-2 wordt voor de rust.

De tweede helft is begonnen. 10 minuten na rust kwam Britt tegen de keeper van de tegenstander aan waardoor de keeper last van haar been heeft. In de 57ste minuut maakt de tegenstander hands buiten de 16 en krijgen we een vrije trap , Jara schoot de vrije trap hard naar de keeper waardoor de keeper de bal los liet en Wieke de bal er in kan tikken 4-2.
Dan word Anne gewisseld voor Eline.
Even later komt Mies er in voor Elke. Dan volgt er weer een rare beslissing van de scheidsrechter. Vv De Weide krijgt een vrije trap buiten de 16 maar een speelster van de tegenstander de bal in de 16 waarop Ozzy roept dat de bal er buiten moet liggen omdat het anders een penalty geweest zou zijn. De scheids fluit nogmaals en geeft een penalty voor Vv De Weide! Verbazing en woede alom!
Kyra gaat als aanvoerder verhaal halen bij de scheidsrechter maar die is daar niet van gedient en geeft geel aan Kyra. Wat een raar mannetje is dat!!
Helaas scoren ze die penalty in de linker boven hoek en staat het 4-3.
Later werd Sanne neer gehaald in de 16 en geeft hij gewoon een corner, weer raar!
Sanne werd er later nog uit gehaald voor Leonie.
We worden moe door het gezeur van de scheidsrechter.
In de 80ste minuut begon Vv De Weide weer sterker te voetballen, vanaf de middellijn werd de bal gespeeld naar de nummer 7 die met de bal verder liep en daarna schoot. Gelukkig kon ik hem net nog tegen houden met een duik.
Gelukkig kwam er geen extra tijd bij en eindigte de wedstrijd in 4-3.

De eerste 3  punten voor 2020 zijn binnen!! Ozzy mag het volgende verslag schrijven.