DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC’68 VR2 – RSC VR2

Wedstrijdverslag DZC’68 VR2 – RSC VR2

Op de beide trainingsavonden maakten de vrouwen van DZC’68 zich op voor de wedstrijd van 5 november 2016 tegen RSC VR2. RSC is een tegenstander, die we nog niet eerder in de competitie tegenkwamen. De statistieken van deze tegenstander logen er niet om 42 goals voor en 2 tegen na 6 wedstrijden. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden maar vaak bu-j te bange!

In de wedstrijdbespreking werd dus gefocust op de eigen kracht van DZC’68 VR2, de prima sfeer binnen het team en het resultaat dat tot dusverre in dit seizoen werd neergezet. Na een goede warming up, nog even kort terug naar de kleedkamer en DR’AN.

De wedstrijd was nog maar nét van start gegaan of er ontstond een prachtkans voor DZC’68, die koelbloedig werd benut door onze linksvoor Anne 1-0. Wat een feest en dat zo vroeg in de wedstrijd !

Onze vrouwen en die van RSC bleken aan elkaar gewaagd. RSC creëerde met name via haar razendsnelle spits de nodige kansen. Jantien stond haar mannetje en wist de voorsprong te behouden met prachtige reddingen. Na ongeveer 20 minuten wist

RSC een doelpunt te scoren en bracht de stand daarmee op 1-1.

Inmiddels kwam de regen met bakken uit de lucht, gevolgd door het blad dat nog aan de bomen rondom het veld zat. Kort na de gelijkmaker ontstond een gevaarlijke situatie, die goed werd opgepakt door onze verdediging. Onze rechtsvoor slalomde zich om haar tegenstanders heen en kwam dichtbij de 2-1. Kort erna nog een grote kans voor DZC’68 die maar net werd over gekopt.

Naar aanleiding van de eerste helft, besloot de trainer de opstelling aan te passen. Er werden speelsters op andere posities geplaatst en (om met de woorden van de hoofdtrainer van DZC’68 te spreken) “frisse vrouwen” ingezet. Dat had resultaat. Vrijwel meteen na de start van de tweede helft kreeg DZC’68 een enorme kans, die net naast ging. Maar de thee had RSC ook prima gesmaakt en ook zij hadden de nodige kansen maar steeds was daar Jantien, die haar doel verdedigde als een tijger en in de laatste minuten nog een bal van de doellijn wist te halen.

En toen was daar het eerste doelpunt vanuit een corner in dit seizoen 2-1, kort daarna gevolgd door nog zo’n beauty 3-1. En om de feestvreugde compleet te maken, besloot Mariëlle nog maar eens aan te leggen om de bal daarna perfect in het goal te schieten. Met doelpunten van Anne, Nienke, Karlijn en Mariëlle kwam de eindstand op 4-1.

Het begon spannend, het bleef spannend en het eindigde spannend. En wat het resultaat is wanneer je zo’n wedstrijd met winst afsluit, is te zien op Facebook.