DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag DZC’68 VR2 – Enter Vooruit VR2

Wedstrijdverslag DZC’68 VR2 – Enter Vooruit VR2

Zaterdag 15 april  stond een spannende wedstrijd op het programma: DZC’68 VR2 (2e plaats in de competitie met 42 punten uit 17 wedstrijden) tegen Enter Vooruit VR2 (1e plaats in de competitie met 45 punten uit 17 wedstrijden). De uitwedstrijd in Enter op 4 maart 2017 werd verloren met 0-3.
Uit het wedstrijdverslag op de FB pagina van onze tegenstander, begrepen we dat er dinsdag jl. een zware strijd gestreden was tegen RSC, die op het laatste moment werd gewonnen met 3-2. De vraag was in hoeverre het team daarvan was hersteld. Bovendien speelde het 1e team van Enter Vooruit vandaag ook een uitwedstrijd, waardoor ditmaal - in tegenstelling tot de wedstrijd op  4 maart jl. –  geen speelsters uit het 1e elftal konden aansluiten. Die informatie sterkte ons zelfvertrouwen maar we moesten het natuurlijk wél laten zien vandaag.

Onze wedstrijd was ingepland op het hoofdveld. Nadat de scheidsrechter onder toeziend oog van zowel de leider als aanvoerder van Enter Vooruit, de spelerspassen had gecontroleerd (!), ging de wedstrijd van start.

Al snel bleek dat de tegenstander bij lange na niet het spel liet zien, waarmee ze de vorige wedstrijd wonnen. DZC’68 daarentegen toonde goed samenspel, wist mooie aanvallen op te zetten en creëerde veel kansen maar wist het overwicht in het eerste deel van de wedstrijd niet te verzilveren. Totdat Mies in de 25e minuut naar de grond werd gewerkt in het strafschopgebied. Jo-Ann wist de penalty goed te benutten en scoorde de 1-0. DZC’68 kreeg daarna nog een aantal kansen op een 2e doelpunt, waaronder een kopbal op de lat van Karlijn vanuit een corner van Jo-Ann maar de stand in de rust bleef steken op 1-0.

De tweede helft kende een vliegende start door een actie van Susanne en Karlijn, waarin DZC’68 bijna de 2-0 wist te scoren. Nét na het verstrijken van de 1e minuut kwam dat doelsaldo alsnog op het bord via de voet van Mies. Carla voorspelde de 3-0, die binnen een minuut door een krachtig schot van Mariëlle, kon worden genoteerd. Jantien was het toonbeeld van de rust in VR2 vandaag maar stond er op de momenten dat het nodig was, alhoewel die er in deze wedstrijd niet veel waren. De tegenstander was gebroken en DZC’68 ging voor de koppositie, dus voor extra doel-punten. Met de 4-0 van Melek in de 25e minuut en een prachtig doelpunt van Marissa in de 35e minuut, neemt DZC’68 VR2 zeer verdiend de koppositie in de competitie over.