DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag Csv Apeldoorn 1 – DZC'68 1

Wedstrijdverslag Csv Apeldoorn 1 – DZC'68 1

Zaterdagmiddag 2 april op een koud sportpark Orderbos de aftrap van de koplopers, de nummers 1 Apeldoorn en de nummer 2 DZC’68 in de 1e klasse D.
Voor aanvang van de wedstrijd werd de no 15 van Apeldoorn Fedde Dibbink in de bloemetjes gezet vanwege zijn 100ste wedstrijd voor de rood gelen. Aangemoedigd door een grote groep thuissupporters van een enthousiaste Balkonside die gewapend met vuurwerk en fakkels ervoor zorgden dat er ondanks de kou toch een goede sfeer ontstond,

Beide teams staken veel energie in de strijd maar werden nauwelijks gevaarlijk. De eerste 25 minuten was Apeldoorn de bovenliggende partij waarbij een 2-tal corners voor gevaar zorgden in ons strafschopgebied. Het duel speelde zich verder ook voornamelijk op het middenveld af.  DZC'68 '68 was in het laatste deel van de eerste helft een enkele keer dicht bij een doelpunt in de 37e en de 38e  minuut door een afstandsschot van Rik Vlutters en een genomen corner voor DZC'68 waarbij Aron Hebbink bijna kon afronden maar de keeper nog net zijn voet tegen de bal kon krijgen.  In de 42e minuut van de wedstrijd nogmaals een afstandsschot van Nick Abbink waarbij de keeper van Apeldoorn Dean Bredewolt geweldig redde en de bal van de doellijn haalde en voorkwam dat de DZC'68 aan de leiding zou komen. In de 2e helft werd het spel harder en harder en hier en daar vielen enkele onvriendelijkheden te noteren. Het is dan prettig om een scheidsrechter te hebben die van mannelijk voetbal houdt en veel laat doorgaan, maar het geeft de spelers ook het gevoel dat er 'veel mag, wat dus in het veld tot uiting kwam.

,,Een terechte uitslag”, vond onze trainer Jos van der Veen van de DZC'68. De eerste helft waren wij iets beter, na de pauze CSV Apeldoorn. Geen van beide ploegen was het dichtst bij de zege. Een gelijkspel is helemaal goed. Ik moet mijn ploeg een compliment geven over de wijze waarop ze in de discipline hebben gespeeld. Vanmiddag hebben we aangetoond terecht bij de bovensten in deze klasse te staan.” De tweede helft kon bijna geheel op rekening van de Orderbosbewoners worden geschreven. De mannen van Jan Kromkamp hadden het meeste balbezit, maar creëerden weinig uitgespeelde kansen. Yorik Meijer van Apeldoorn was nog het dichtst bij een doelpunt. Een fraaie voorzet zette de ijverige middenvelder alleen voor DZC'68 '68-doelman Mike Thus die deze kans onschadelijk kon maken. In de hectische slotfase was invaller Nigel Michels, de no 23 van Apeldoorn nog dicht bij een doelpunt, maar het mocht niet zo zijn. Het was en het bleef 0-0. Zo kregen beide ploegen waar ze recht op hadden: een punt.

Csv Apeldoorn -DZC'68’68  0-0

Aanstaande zaterdag 9 speelt DZC'68’68 om 15:00 de thuiswedstrijd tegen DTS uit Ede, de huidige koploper