DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag Be Quick Zwolle Vr1 - DZC'68 VR1

Wedstrijdverslag Be Quick Zwolle Vr1 - DZC'68 VR1

Zaterdagmiddag 7-12, stonden om 11:45 Be quick Zwolle Vr1 - DZC'68 Vr1 klaar om de aftrap te nemen. Na een uur rijden begonnen we aan een belangrijke wedstrijd tegen een van onze directe concurrenten. Voor beide een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden om te kunnen stijgen op de ranglijst.
Het begin van de 1e helft ging gelijk op tussen beide teams Er werd van beide kanten wel weinig gecreëerd. Het spel was fysiek en er werd vaak gefloten voor een overtreding. Na wat kansen van Be Quick, werd er rond de middenlijn een overtreding gemaakt waardoor er een vrije trap voor DZC kwam, Kyra nam de vrije trap goed en door een miscommunicatie tussen de verdedigers van Be Quick kreeg Marley de bal voor haar voeten, de bal controleerde en de bal in de linkeronderhoek schoot, de 0-1 voor DZC'68 was een feit. In de 40e minuut was er een grote kans voor Be Quick maar die bal werd op de lat geschoten. In de 41e minuut werd er een forse overtreding op Jara gemaakt waar de nr 5 van Be Quick geel voor kreeg. 0-1 was tevens de ruststand.

De 2e helft begonnen we met dezelfde 11 als waar we mee gestart waren. We gingen direct weer in de aanval, in de 51e minuut kwam er een voorzet vanaf de zijkant die de verdediging van Be Quick weg wilde werken maar hier hands maakte, de scheids zag het niet en onthield ons van een penalty. We werden wat verder terug gedrongen op onze eigen helft, dit resulteerde in de 52e minuut tot een corner voor Be Quick. De bal kwam voor maar werd niet goed weggewerkt waardoor een speelster van Be Quick met een slap schot de bal in het doel werkte. Rienke werd in de 57e minuut gewisseld voor Anne.Be Quick ging hierop ook wisselen en groeide wat meer in de wedstrijd. In de 62e en 65e minuut scoorden Be Quick snel 2x achter elkaar. In de 70e minuut werd Elke eruit gehaald voor Mira, we gingen met 4 spitsen spelen, maar de kansen bleven uit. Larissa werd er in de 80e minuut uitgehaald voor debutant Nazli uit de MO19-2.
In de 82e minuut scoorde Be Quick het laatste doelpunt van de wedstrijd, dit was tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Helaas hebben een hoop miscommunicaties ervoor gezorgd dat het een geflatteerde uitslag werd, dit is een goed leerpunt voor de wedstrijden in de 2e seizoenshelft.

Volgende wedstrijd, woensdag as uit tegen AZSV voor de Achterhoek Cup, schrijft Elke het wedstrijdverslag.