DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag 2e helft DOS Kampen 1 - DZC'68 1

Wedstrijdverslag 2e helft DOS Kampen 1 - DZC'68 1

In Kampen werd dinsdagavond alleen de tweede helft gespeeld, die bij een 2-0 stand werd begonnen. Op 26 februari werd de wedstrijd halverwege onderbroken, nadat de scheidsrechter geblesseerd raakte.
Voor aanvang van deze 45 minuten speeltijd vuurwerk, ontstoken door de DOS Kampen supporters en zo’n 400 fanatieke supporters die op waren komen dagen om hun club aan te moedigen. DZC'68  begon goed aan de wedstrijd, het varkentje moest in 45 minuten gewassen worden.Na 5 minuten een aanval van DOS kampen, een speler van DOS werd op 10 meter voor het strafschopgebied onderuit gelopen en een vrije trap voor DOS Kampen. Mathijs de Blok (12) nam plaats achter de bal en schoot de bal met een streep in de kruising, totaalstand 3-0 voor de thuisploeg. Toen waren we klaar, konden letterlijk de bus naar huis nemen op deze mooie dinsdagavond. Afgezien van enkele prikacties kwamen we niet echt meer in het spel voor. In de 25e minuut nog een warrige situatie vlakbij ons strafschopgebied waarbij onze grootste mopperkont Max Jansen ageerde tegen de vele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter.Even daarvoor stond Max al op de nominatie om gewisseld te worden, onze trainer zag het gevaar maar was net te laat. Max kreeg zijn 2e geel, ook in de eerste helft (26 februari geel) en kon vertrekken met rood. Met 10 spelers werd het uiteraard nog moeilijker en was er weer een moment dat we beter in de bus konden gaan zitten.

De reactie van onze trainer:
“ Jos van der Veen vond de nederlaag verdiend. Over negentig minuten hebben we niets te vertellen gehad. Voorafgaand aan deze 45 minuten maak je een plan en stem je de tactiek daarop af. Na ruim drie minuten scoorde DOS Kampen echter uit een vrije trap van veertig meter in de winkelhaak de 3-0. Toen was de wedstrijd voorbij. Wij hebben alleen wat kleine mogelijkheden gehad. Jos was in het geheel niet te spreken over arbiter Gidding. “Het rare was dat de bond nu dezelfde arbiter weer had aangesteld. Dat is de slechtste scheidsrechter die ik ooit heb gezien. Zo wist hij niet wie er al geel had gekregen, hij wist niet meer welke ploeg welke kant op moest spelen en ook niet wie er moest aftrappen. Hij was heel erg slecht.”

Door de nederlaag zakt DZC naar de derde stek. DZC’68 staat een punt achter DTS’35 Ede dat aan kop gaat en gelijk staat met CSV Apeldoorn, dat echter een beter doelsaldo heeft ”.