DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslag  KHC (Kampen)  - DZC’68 1 –  op 06-11-2021

Wedstrijdverslag  KHC (Kampen)  - DZC’68 1 –  op 06-11-2021

Zaterdag 6 november stond de uitwedstrijd tegen KHC Kampen op het programma.DZC’68 heeft zaterdagmiddag gelijk gespeeld tegen KHC uit Kampen.
Het is de 7e competitiewedstrijd waarbij 5x winst werd behaald, 1x verloren en afgelopen zaterdag tegen KHC gelijk en dat brengt het totaal op 16 punten.

Daarmee staat DZC’68 weer aan kop in de klasse 1D mede omdat de wedstrijd Apeldoorn – SVI werd afgelast.

De wedstrijd tegen KHC uit Kampen ging redelijk gelijkwaardig van start met natuurlijk enkele prikacties van DZC om af te tasten welk vlees we in de kuip hadden.KHC leunde achterover, maar nam na 10 minuten brutaal het initiatief. Dat resulteerde in een aantal kansen voor KHC. De beste kans in de begin fase was echter voor DZC’68. In de 10e minuut werd een harde inzet uitstekend gepareerd door de doelman van KHC Arian Sevok.

Beide ploegen speelden een redelijke 1e helft, maar de concentratie van KHC was net na de thee even weg. In de 46e minuut een prachtige aanval over Links van Aron Hebbink die een pass over de breedte van het veld naar Rik Vlutters geeft die Noë Bokila steekt en met een niet te missen kans verdwijnt de bal in het doel van KHC 1-0. KHC ging daarna fanatiek op jacht naar de gelijkmaker.  De trainer van KHC bracht wat verse krachten in en speelde vervolgens vol op de aanval. De kansen kwamen voor KHC en in de 71e minuut was het dan raak. Hushan Ali van KHC plaatste de bal goed voor het doel en aanvoerder Leroy Knol kopte even zo fraai de gelijkmaker in het net.

DZC’68 probeerde uiteraard voor de volle winst te gaan en er speelden zich voor en net naast het doel van KHC nog wel wat hachelijke momenten af. In de 78e minuut werd Max Riekel nog ingebracht om nog meer druk te zetten maar de Kamper defensie gaf geen krimp meer en trok het puntje over de streep. Scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen hield de sportieve wedstrijd uitstekend onder controle.
Resumerend: DZC heeft in Kampen een matige wedstrijd afgeleverd waarbij het hoge niveau van de eerste 5 weken niet is gehaald, er is te weinig gecreëerd, we hebben helaas 2 punten laten liggen. DZC’68 staat nu met 16 punten uit 7 wedstrijden op de 1e plaats, waarbij dient te worden aangetekend dat Apeldoorn 1 een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Donderdag 11 november  speelt DZC’68 om 20.00u de uitwedstrijd tegen Gendringen een bekerwedstrijd 1e ronde Groep 1
Dinsdag 16 november speelt DZC’68 tegen DCS uit Zevenaar voor de Achterhoek Cup.

Zaterdag 20 november het vervolg van de competitie een thuis wedstrijd tegen Apeldoorn, de winnaar van die wedstrijd is dan tevens winnaar van de 1e periode.