DZC '68NieuwsOverige nieuwsVR1 wint van directe concurrent in strijd tegen nacompetitie voetbal!

VR1 wint van directe concurrent in strijd tegen nacompetitie voetbal!

Op zaterdag 14 april speelde VR1 een thuiswedstrijd tegen directe concurrent Faja Lobi. Vorige week werd de wedstrijd gewonnen, en we wilden de goede lijn van de afgelopen weken doortrekken door thuis 3 punten te pakken.
Tijdens de wedstrijdbespreking werd er duidelijk gemaakt dat we kort moesten dekken en ze niet mochten laten draaien. Met dat in de oren geknoopt begon DZC fel aan de wedstrijd. Er werden veel kansen gecreëerd, maar helaas wilde de bal er niet in. Ook een paar mooie vrije trappen van Jara konden helaas niet benut worden. Faja Lobi speelde fysiek sterk en er werden meerdere overtredingen gemaakt, maar de vrije trappen waren niet in ons voordeel. In de 35e minuut kreeg Faja Lobi een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel af. Helaas kon Véronique er niet bij en belandde de bal in de rechterbovenhoek.

DZC'68  ging rusten met een 0-1 achterstand, geheel tegen de hoeveelheid kansen in.
In de rust werd er besproken dat we niet slecht stonden te voetballen, maar dat we feller moesten zijn met de 2e bal.

De 2e helft werd er met nog meer overtuiging gespeeld, zoekend naar de gelijkmaker. Ook nu kregen we veel kansen en de spanning steeg. Er werden een aantal overtredingen op ons gemaakt, maar de scheids wilde niet altijd van een vrije trap weten. Er werden 2 wissels doorgevoerd en niet veel later werd de gelijkmaker gescoord. Anne Palm werd in de vrije ruimte aan de rechterkant aangespeeld en gaf de bal in één keer voor. Daar kon Tess de bal goed meenemen en ze schoof de bal goed langs de keeper op. Met nog tien minuten te gaan, voerde DZC de druk op. In een van de laatste minuten kreeg Anne wederom de bal. Ze haalde uit en de bal ging langs de keeper op en kwam in de linkerbovenhoek terecht. Niet lang daarna floot de scheidsrechter af en was de overwinning binnen.

Zoals we allemaal zeiden, het kwartje viel nu eindelijk een keer de goede kant op.

Met nog 4 wedstrijden te gaan, staat DZC VR1 op een veilige 8e plek en kunnen we met een goed gevoel de overige wedstrijden tegemoet gaan.