DZC '68NieuwsOverige nieuwsThe route to succes met Vrouwen 2

The route to succes met Vrouwen 2

Vrouwen 2 op weg naar het kampioenschap, hierbij de wedstrijdverslagen tegen DZC’68 VR2 - SJO Zeddam  en DZC’68 VR2 – Achilles’12 VR1
DZC’68 VR2 - SJO Zeddam

Op 6 mei 2017 speelden we alweer tegen SJO Zeddam maar ditmaal thuis. Nadat we op 22 april jl. bijna kostbare punten verspeelden op de grasmat in Braamt, waren we niet van plan om vandaag in dezelfde situatie te belanden. Gelukkig was het al snel raak voor de speelsters van DZC’68 toen onze spits Melek tegen de bal liep en de 1-0 kon worden genoteerd. Vijf minuten later werd via het hoofd de 2-0 gescoord door Susanne. Mariëlle vuurde een prachtschot op het doel van SJO Zeddam af, die maar net over het doel vloog. De wedstrijd werd enige tijd gestaakt toen onze scheids letterlijk in vuur en vlam kwam te staan, dat wil zeggen zijn kuiten stonden in vuur en vlam en hij wist niet hoe snel hij zijn sokken uit moest trekken. Het nieuwe zalfje dat de huisarts hem voorschreef, bleek om het in zijn woorden te houden hem “fucking hete” kuiten op te leveren, wat nu ook niet helemaal de bedoeling was. Enfin, scheids afgekoeld, speelsters extra gedronken en weer verder.

Een prachtige actie tussen de speelsters op het middenveld en de voorhoede eindigde niet in de 3-0 omdat de verdedigster van SJO net op tijd wist in te grijpen. Kort voor rust werd de 3-0 alsnog genoteerd toen Karlijn na een pittige sprint een pass op Melek gaf. Kort voor het fluitsignaal voor de rust volgde ook nog de 4-0 na een superactie van Mariëlle, afgerond door Susanne.

In de tweede helft gaf de grens van de tegenstander aan dat hij beter had kunnen gaan fietsen, zo traag speelde SJO Zeddam vandaag. Dat kon niet voorkomen dat Emilia de 5-0 noteerde na een pass van Susanne. Die laatste toonde zich uiterst sportief toen haar directe tegenstander geblesseerd raakte. Daarbij bleek ook weer het nut van een scheidsrechter met EHBO. In onderling overleg werd besloten de laatste minuten van de wedstrijd niet meer te spelen.

We hebben begrepen dat het de aanvoerder van SJO Zeddam inmiddels weer stukken beter gaat en wensen haar vanaf deze plek alle goeds uit Doetinchem.

DZC’68 VR2 – Achilles’12 VR1

Vandaag speelden we de return tegen de tegenstander van onze eerste wedstrijd in dit seizoen, Achilles’12 VR1. We verlieten Sportpark ’t Wilbert destijds met een kater na de 6-1 uitslag, enigszins hersteld door de ijsjes, die we na afloop aangeboden kregen.

Al enige tijd staat DZC’68 VR2 samen met Enter Vooruit VR2 aan kop in de competitie. Beide teams hebben voorafgaand aan de wedstrijd 21 wedstrijden gespeeld en 54 punten. Afhankelijk van het verloop van wedstrijd kan een van beiden de competitie vandaag als kampioen afsluiten. Winnen we beiden, dan spelen we een beslissingswedstrijd.

We besloten de voorbereiding op de wedstrijd van vandaag af te trappen met een heerlijk soepje van kok Rob aan de stamtafel in de kantine. Daarna had het team een geweldige verassing voor het kader in petto. Er bleek een ontroerend en af en toe hilarisch filmpje te zijn gemaakt om de 3 kaderleden te bedanken. Hilarisch vanwege de vastgelegde momenten van de training van woensdag. En terwijl het kader nog onder de indruk was, gingen de speelsters richting kleedkamer 9. Na de wedstrijdbespreking richting het veld voor de warming up.

De avond tevoren organiseerde de werkgroep Vrouwenvoetbal van DZC’68 een Football Friday. Vanaf 7 april 2017 wordt iedere vrijdagavond een activiteit rondom vrouwenvoetbal georganiseerd in het kader van WEURO 2017. Doetinchem is nl een van de 7 speelsteden, waar het EK Vrouwenvoetbal komende zomer wordt georganiseerd. Mascotte Kicky was aanwezig om de bijna 100 deelnemers te vermaken en we konden organiseren dat zij de volgende middag nog even terug kwam naar DZC’68.

En zo kwamen de speelsters van DZC’68 VR2 en hun tegenstander Achilles’12 VR1 in de stralende zon en onder aanvoering van Kicky en de scheidsrechter met vrolijke klanken op de achtergrond en onder luid applaus van het vele publiek het hoofdveld op. Wat een leuk begin van de wedstrijd, Kicky bedankt!

Beide teams lieten gedreven spel zien maar toch bleek de aansluiting van het middenveld bij de tegenstander vandaag minder goed dan bij de eerste wedstrijd het geval was. In de eerste 10 minuten kon DZC’68 de grip niet op de wedstrijd nodig. De kentering kwam toen Jantoen met een pracht van een redding de 0-1 voorkwam. Na ongeveer 20 minuten viel het eerste doelpunt na goed samenspel in de voorhoede aan de zijde van DZC’68 en zorgde Melek voor de 1-0 op het scorebord. Een bekend deuntje volgde via de luidsprekers. Kort daarna kapte de doelpunten-maakster twee tegenstanders uit en scoorde de 2-0 en klonk het deuntje opnieuw. Er bleek vandaag zelfs een hattrick voor haar in te zetten want kort voor rust kon de muziek worden herhaald toen het derde doelpunt door haar werd gescoord. Ruststand 3-0.

Tijdens de rust werd gebeld met de kantine van Enter Vooruit. Men ging op onderzoek uit en meldde een tussenstand van 2-0. Die tussenstand bood ruimte voor onze vrienden van Tubantia, die alles op alles wilden zetten om dit seizoen op de 3e plaats in de competitie te eindigen.

Het laatste kwartier voor de rust speelde Achilles’12 met 10 speelsters. We gingen ervan uit dat het team na de rust weer in volledige bezetting zou verschijnen maar dat bleek niet meer tot de mogelijkheden te horen. Een groot compliment voor de speelsters die de wedstrijd uit speelden is op zijn plaats: qua inzet was het alsof we tegen 11 speelsters bleven spelen, Petje af hoor!

In de tweede helft was DZC’68 de bovenliggende partij alhoewel ook Achilles’12 nog enkele kansen wist te creëren. Onze weer fantastisch keepende Jantoen wist ook vandaag weer tegendoelpunten te voorkomen, af en toe geholpen door de lat maar zeker door de weer prima functionerende speelsters in de verdediging. Ook het middenveld en de voorhoede elkaar vandaag weer goed wisten te vinden.

Helaas moest onze Emilia geblesseerd het veld verlaten. Inmiddels zit haar enkel in een gipsspalk en wensen we haar vanaf deze weg een voorspoedig herstel toe.

Karlijn tekende voor een prachtige doelpunt in de 2e helft, enige tijd daarna gevolgd door een 4e doelpunt van onze spits. De eindstand van

5-0 leverde het compliment Chapeu! op én een volgende reis naar onze concurrent in Enter want ook zij bleken de wedstrijd tegen Tubantia winnend af te sluiten (8-0).

De competitie 2016-2017 kent twee teams, die de eerste plaats delen. Zoals onze collega’s al schrijven in hun wedstrijdverslag betekent dit volgens het KNVB-reglement een beslissingswedstrijd, waarbij het team met het hoogste doelsaldo het thuisspelende team is. Op naar Enter dus wat ons betreft op 20 mei a.s. al. Maandag wordt duidelijk of dat gaat lukken en hoe laat. We zullen onze trouwe supporters via onze FaceBook pagina op de hoogte houden.