DZC '68NieuwsOverige nieuwsSTOEVEN, BREKKEN EN ANGOAN – DZC'68 F10G

STOEVEN, BREKKEN EN ANGOAN – DZC'68 F10G

Maar liefst twee wedstrijden in drie dagen, jaja wie doet ze dat na?
De spelers traden zaterdag jl. aan in Hengelo(GLD) tegen het welbekende team van Koen Kampioen: PAX F5G – DZC'68 F10G.
Gezien de classificering van PAX als tweede op de ranglijst was het goed om het woensdag getrainde in praktijk te brengen zodat we die Hengeloërs zouden laten zien wat wij als DZC-ers in huis hebben.
De eerste helft begon goed, lange ballen naar voren en ja hoor de openingstreffer voor DZC'68!!
Helaas werd iets later de gelijkmaker door de thuisclub PAX ingetikt en het stond het met de rust 1-1.
Na de limonade en de lovende woorden over het spel ging het toch nog mis, 2-1 voor PAX en gelukkig tien minuten voor tijd de gelijkmaker 2-2.
Nog vijf minuten te spelen en nee.....balen.... door een ongelukkige kluts/wegschietactie belandt de bal toch in het doel van DZC, 3-2 voor PAX.
PAX houdt het overzicht en helaas is de tijd te kort voor een goed spelend DZC om nog iets terug te doen. Jammer dat het net niet gelukt is.. maar lekker gespeeld!!

Tweede wedstrijd: maandagavond: BE QUICK – DZC'68 F10G
Uit in Zutphen, op een maandagavond na een dag hard werken op school, zou dat goed gaan?
Het stadion zat tot de nok vol en onze spelers waren er klaar mee met dat verliezen en gelijk spelen, er moest maar eens gewonnen worden... STOEVEN, BREKKEN EN ANGOAN... hier in Zutphen!!
BE QUICK had maar liefst 12 spelers opgeroepen om de 8 spelers van DZC'68 te stoppen maar ondanks dat iedereen voor het doel van BE QUICK stond werd er in de 19e minuut door DZC'68 gescoord: stand 0-1 en rust.
In de pauze wordt er iets geroepen over ijsjes en de trainer neemt dit serieus, er wordt een deal gesloten en iedereen is weer opgeladen voor de tweede helft!
Hoe was/zat het ookal weer met samenspelen, vrijlopen en overspelen?.... Voilà daar uit het niets de 0-2 op het scorebord!!
Het wordt nog beter, enkele minuten later wordt door een knal van Joep en een assist van een BE QUICK speler de 0-3 binnen getikt.
Soms denk je weleens dat de spelers de beelden analyseren van de gespeelde wedstrijden in de Eredivisie. Hier bij BE QUICK in een vol stadion hadden we er eentje.
Kort genomen corner door Malik en Huub, een pegel op doel en goal, 0-4 voor DZC'68 nog een paar minuten te spelen en blijkbaar zijn de hoofden al bij de ijsjes want BE QUICK schiet hem met een gelukje langs onze klasse keeper Jurre... eindstand 1-4... YES, YES, YES de eerste overwinning van het seizoen!!
Nog even penalty's schieten, douchen en dan het beloofde IJSJE..... mmmmmuhm.. dat smaakt naar meer..