DZC '68NieuwsOverige nieuwsOver nepgras en echte pollen

Over nepgras en echte pollen

Geen nepgras maar ECHT gras dit keer! Hoewel wij voornamelijk voetballen op het hoofdveld werd het nu toch echt tijd om eens een keertje echt gras onder de noppen te voelen en dus speelden we dit keer op ‘the real thing’. Geen nepsprietjes maar echte grassprieten! Nu heb ik toevallig gehoord tijdens het commentaar van Eredivisie Life dat Ronald de Boer ook heel expliciet was in zijn mening over kunstgras. Kunstgras is leuk, maar niet voor de echte PRO’s (professionals)
. Het ging over de wedstrijd Heracles-Ajax dat op kunstgras werd gespeeld. Als je op top niveau wilt spelen dan zit er maar 1 ding op en dat zijn de ‘ECHTE pollen’. En dat is juist; want de pollen vlogen ons bij de Pro Data Champions League om de oren dus dan moet het haast wel om topniveau gaan.                                                                                                                                                      De komende tijd staan ons nog heftige duels te wachten. Allereerst 25 april aanstaande waarin we met groot genoegen OBW uit Zevenaar zullen ontvangen. En daar hebben we zin in: het veld is gepoetst, de goaltjes glimmen, de schoenen uit het vet, en de tenues gewassen en gestreken door ons onmisbare staflid Leo. We roepen al onze fans dan ook op om in grote getale aanwezig te zijn om alle mannen (ja, natuuuuurlijk ook de tegenstander) aan te moedigen. Verder zijn we door de organisaties van diverse voetbalverenigingen uitgenodigd om deel te nemen aan hun prestigieuze toernooien. Uiteraard maken wij graag gebruik van de uitnodigingen helemaal als je ziet wat het deelnemersveld is; de mini’s uit de GEHELE REGIO! Dat is dan toch een eer, als ze je daar graag bij willen hebben.

Maar goed, even over tot andere belangrijke zaken. Hoe het kan weet niemand maar het is alweer gelukt om twee belangrijke voetballers te interviewen. Misschien moet ik eens gaan nadenken over een carriereswitch en bij de Story of de Prive gaan solliciteren; van ‘DZC’68 paparazzi’ naar ‘Story paparazzi’; hm…dat lijkt me wel wat, beetje celebrities diepgaande vragen stellen enzo….Tjonge, nou dwaal ik alweer af; terug naar de catacomben van DZc’68 waar Hessel mij op staat te wachten. Het bijzondere aan Hessel is, is dat hij zo’n beetje voor alle teams en clubs is. Want daar houdt hij van. Wel slim ook, dan ben je altijd blij, want als je voor alle clubs en teams bent, heb je altijd gewonnen en dan heb je elk weekend wat te vieren. Als we dat allemaal nou eens zouden doen, dan werd de voetballerij helemaal eens groot feest. Hessel eet het liefst pannenkoeken; en dan vooral die van mama of oma (OJEEE, daar hebben we weer zo’n omaJ. Oma’s aan de macht!) hij eet ze het liefst met stroop, ik persoonlijk denk appelstroop want daar zit dan weer fruit in..mmmmmmm! Hessel wordt later uiteraard voetballer. Hij gaat voorin spelen. Stiekum wisten we dat al want we zien Hessel nu al continu voorin spelen. Maar een hangende spits is hij in geen geval. Hij speelt op meerdere plekken moeiteloos en beweegt altijd mee op het veld. Voor welke club hij later gaat spelen, weet hij nog niet maar dat is in zijn geval geen probleem want Hessel kan overal terecht!

En dan Marten. Marten geeft het voetbal een geheel nieuwe dimensie. Hij lacht en huppelt namelijk altijd! En dat slaat over op de rest van zijn teamgenoten. Die huppelen dan weer vrolijk mee. En zo is het altijd supergezellig! Marten is nog niet zo lang bij de Champions League maar hij dartelt rond alsof hij nog nooit in zijn leven iets anders heeft gedaan! Marten is voor de Graafschap want zijn vader gaat wel eens kijken bij de wedstrijden van de Graafschap. Marten kan dan niet mee want als topatleet moet hij toch op tijd naar bed om zijn rust te pakken. Marten is ook voor DZC’68 want papa heeft daar ook gevoetbald (toen hij 6 was).  Een superboertje dus met een blauw/geel hart, Prachtig! Marten eet het liefst patatjes met knakworst en ketchup! Hoe lekker is dat!                                          Marten wordt later agent met een politieauto! Helaas voor ons, niet in Doetinchem maar in Zelhem. Dat komt omdat hij daar ook gezwommen heeft. Nou dat is dan ook heel begrijpelijk, dat je agent wordt in Zelhem als je daar gezwommen hebt. En ook makkelijk, want het politieburo zit naast het zwembad dus dan kan je zo vanuit je werk even een duik nemen. Gelukkig geeft Marten aan voor ons wel een uitzondering te willen maken want als we nou toch een boef in Doetinchem hebben, dan mogen we Marten bellen en dan komt hij met zijn politieauto die boef snel even vangen! Geweldig! En zo is Doetinchem alweer een beetje veiliger geworden!

Tot volgende week, Annabel