DZC '68NieuwsOverige nieuwsNieuws vanuit de scheidsrechterscommissie (Oktober 2021)

Nieuws vanuit de scheidsrechterscommissie (Oktober 2021)

Hierbij het nieuws van onze scheidsrechters commissie.
Scheidsrechters aanstellingen

In de week van 25 september tot en met 03 oktober 2021 is er aandacht gevraagd voor de jaarlijkse week van de scheidsrechter. Dat deze aandacht niet overbodig is, mag onderstaand stuk geschreven door Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, duidelijk maken. Het schetst helaas de problematiek waar iedere vereniging week in week uit mee te maken heeft.

DZC’68 behoort tot één van de 100 verenigingen met het ARAG Fair Play Certificaat. Ondanks al onze inspanningen om jaarlijks jongeren op te leiden als verenigingsscheidsrechter zoals vastgelegd in ons arbitrageplan, ontkomen ook wij er niet aan dat wij sommige wedstrijden – met name in de B-categorie - niet kunnen voorzien van verenigingsscheidsrechters. Dit zijn vrijwilligers met een DZC’68 hart, die graag willen maar niet altijd kunnen. Blessures of andere omstandigheden gooien soms roet in het eten, waardoor zij niet beschikbaar zijn.

Intern zijn wij bezig om in samenwerking met de S.D.O. Doetinchem scheidsrechters te werven. Wil je scheidsrechter worden en heb je informatie nodig, meldt je dan aan bij de scheidsrechterscommissie van DZC’68. Ook als je een opleiding wilt volgen. Deze informatie wordt nogmaals meegenomen in deze nieuwsbrief en is te vinden onder het overgenomen stuk van Jan Dirk van der Zee.

Om u een beeld te geven waar wij – DZC’68 en de K.N.V.B. – wekelijks mee te maken hebben, breng ik u deze column van Jan Dirk van der Zee onder de aandacht.
Ik heb deze in haar geheel overgenomen, met dank aan Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal K.N.V.B.

"Van echt beleid, zoals die er is voor de jeugd, accommodatie, sponsors en vrijwilligers, is nagenoeg geen sprake"