DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 vindt na rust de juiste versnelling en versterkt koppositie

DZC'68 vindt na rust de juiste versnelling en versterkt koppositie

Zonder groots te spelen heeft DZC´68 zaterdag 25 maart een eenvoudige zege geboekt op de nummer voorlaatst ZAC. Op het eigen Sportpark Zuid creëerde de koploper voldoende kansen maar miste het de scherpte in de eindfase. Scoreverloop was hetzelfde als vorig jaar. Na een brilstand bij rust zegevierden de Doetinchemmers uiteindelijk met 3-0.
WEGSPOELEN KATER
Na het teleurstellende puntenverlies in de slotfase in Hellendoorn was DZC‘68 gebrand op een goed resultaat. Zo schoten de Doetinchemmers uit de startblokken met een schot van Thomas Kleinlugtebeld op de binnenkant van de paal werd de toon meteen gezet. Zoals van te voren verwacht liet ZAC de opbouw aan DZC‘68 en gokte het op de counter. Met een tactisch plan afgestemd op de formatie van Zwollenaren ging de thuisploeg gecontroleerd op zoek naar een gat in de defensie van de bezoekers.

FINESSE IN DE EINDFASE
De ruimte om te voetballen lag aan de zijkanten. Verschillende aanvallen werden opgezet maar steeds met hetzelfde ‘net niet’ eindresultaat. Vlak voor rust was er een golf van aanvallen maar achtereenvolgens wisten Thomas Kleinlugtebeld, Meron Zehaye en Max Riekel het net niet te vinden. Typerend voor de ontbrekende scherpte in de eerste helft was dat er drie keer op paal en of lat geschoten werd.

DONDERSPEECH
In de rust was er een woede-uitbarsting van trainer Stéven Verheijen die ervoor moest zorgen dat zijn ploeg niet wederom punten zou verspelen tegen een laagvlieger.

,,Wat was ik boos, ik zal maar niet vertellen wat ik allemaal geroepen heb", stelde Verheijen na afloop in alle rust. ,,Voor rust ontbrak de scherpte en dat heb ik de jongens flink aangerekend. Nu we op de drempel van iets moois staan, moeten we geen punten verspelen door eigen toedoen."

OPENING GEVONDEN
Na rust werd een afgeslagen corner door Thomas opnieuw ingebracht bij de tweede paal waar centrale verdediger Sergio Keurntjes onberispelijk binnenschoot (1-0). Na de openingsgoal moest ook ZAC haar verdedigende stellingen verlaten. De eerste en tevens enige speldenprik werd uitgedeeld door de bezoekers na een lange ingooi. De inzet vanaf de zestien werd naast gekeken door Job Tadema.

BESLISSING
Omdat een 1-0 voorspong geen veilige is, zo bleek vorige week, ging DZC ’68 op zoek naar een beslissende tweede goal. Na een uur spelen leek Thomas de beslissing te forceren maar zijn inzet belande voor de tweede maal deze middag op de paal. Na iets meer dan een uur spelen gaf Corné de Waard (ingevallen in de rust voor Meron Zehaye) een puike voorzet met links die van dichtbij hard werd ingekopt door Max Riekel. De keeper van ZAC gaf zich niet direct gewonnen maar na goed doorzetten kon de spits toch de 2-0 binnen tikken.

SLOTAKKOORD
Na de 2-0 speelde de lijstaanvoerder de wedstrijd gecontroleerd uit. Echter wilde de gedreven invaller Belend Shekho (verving Rutger Ebbers) de vele toeschouwers nog een mooie ‘voorzet’ geven voordat het feest van Super Samstag zou losbarsten. Eerst schoot hij na een combinatie over rechts met Thomas in de handen van de keeper, vlak voor tijd probeerde hij de Zwolse keeper te verschalken met een bekeken boogbal. Met name de boogbal verdiende een beter lot. Uiteindelijk wist Mathijs de Waard, met zijn tweede goal van het seizoen, de 3-0 te maken na wederom goed doorzetten van Thomas.

GOED NIEUWS UIT KAMPEN
Na het laatste fluitsignaal werd er aandachtig gekeken naar de tussenstand van Enter Vooruit op bezoek bij DOS Kampen. De nog enige overgebleven concurrent in de 2e klasse H stond bij rust verrassend met 2-0 achter tegen de nummer 4 DOS Kampen. Na een spannende slotfase, Enter kwam via een strafschop nog terug tot 2-1, wisten de Kampenaren de overwinning toch over de streep te trekken. Met deze uitslag is de voorsprong inmiddels opgelopen tot 12 punten met nog zeven wedstrijden te gaan. Volgende week staat de uitwedstrijd op het programma tegen de nummer laatst Quick ’20. Eens kijken of de ploeg van trainer Stéven Verheijen weer wat meer ‘lucht’ in de bandjes van de platte kar kan pompen door een goed resultaat in Oldenzaal.

Opstelling: Job Tadema, Jody Keuben, Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes, Frank van Tent Beking, Nick Abbink (C), Meron Zehaye ('45 Corné de Waard), Mathijs de Waard, Max Riekel ('79 Jelle Massop), Rutger Ebbers ('60 Belend Shekho) en Thomas Kleinlugtebeld.

Overige wissels: Joao Carlos Pascoal en Mike Thus.