DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC'68 kegelt hoofdklasser AZSV uit de Achterhoek Cup

DZC'68 kegelt hoofdklasser AZSV uit de Achterhoek Cup

DZC’68 heeft op dinsdag 05 april 2016 de halve finale van de Achterhoek Cup bereikt door het Aaltense AZSV na een 2-2 gelijkspel na 90 minuten met  de noodzakelijk geworden shoot outs te verslaan. In deze halve finale wacht op 26 april Varsseveld op het hoofdveld van het organiserende VIOD.
Het was al weer een paar jaar geleden dat de hoofdmacht van DZC aantrad tegen AZSV. In competitieverband speelt AZSV haar wedstrijden in de Hoofdklasse, terwijl DZC verwoede pogingen doet de kampioensschaal in de 2de klasse te bemachtigen. Maar nu bracht het lot beide ploegen in de Achterhoek Cup bij elkaar om de krachten te meten. Een mooi affiche op de dinsdagavond.

Het eerste half uur waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Beide ploegen waren bereid de aanval te zoeken hetgeen tot een leuke wedstrijd leidde met een behoorlijk hoog tempo en dreiging voor beide doelen. Het was uiteindelijk oud DZC speler Rik van der Eerden, die zijn koelbloedigheid tot tweemaal tot demonstreerde door tweede snelle aanvallen van de Aaltenaren feilloos af te ronden. Een ruststand van 0-2 was hiermee bereikt.

Menigeen dacht dat AZSV hiermee het pleit had beslecht in haar voordeel, maar niets was minder waar. Coach Isselman bracht twee verse krachten : Luuk Jansen en Max Riekel. DZC liet zien zich niet neer te leggen bij de 0-2 tussenstand en ging de strijd aan in de tweede helft. Dit leidde tot twee Doetinchemse goals van Max Riekel, die op een strijdlustige manier naast veel dreiging ook de druk die DZC ontwikkelde, beloonde met prachtige goals.

Uiteindelijk bracht een mooie teamprestatie deze uitslag op het scorebord. Een uitslag waar AZSV niet op gerekend had. Shoot outs moesten de beslissing brengen.

Aan DZC kant faalde niemand. Luuk, Thomas, Robin, Tolgahan, Rutger en Max scoorden. Job keerde de zevende poging van AZSV, waarna Nick zijn scorend talent (spits in de E-tjes) etaleerde door de zevende van DZC raak te schieten.

Scoreverloop :

35 minuut        0 - 1     Rik van der Eerden
42 minuut        0 - 2     Rik van der Eerden
66 minuut        1 - 2     Max Riekel
75 minuut        2 - 2     Max Riekel

De opstelling : Job Tadema; Jordy Nijholt, Frank van Tent Beking, Robin Faber © en Jody Keuben; Nick Abbink, Tolgahan Yayla en Rutger Ebbers; Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman (46. Max Riekel) en Jordi Adriaanse (46. Luuk Jansen).