DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC ’68 VR 1 pakt de dubbel !

DZC ’68 VR 1 pakt de dubbel !

DZC ’68 VR 1 heeft dit seizoen een unieke prestatie geleverd. Na het kampioenschap in competitieverband zonder puntenverlies volgde op zaterdag 21 mei 2016 een klinkende overwinning in de KNVB bekerfinale tegen ZVV ‘56 : 3 – 7. Loting wees uit dat het eerste vrouwenteam van DZC ’68 een uitwedstrijd moest spelen tegen de kampioenen van de andere vierde klasse in het District Oost : ZVV ’56 uit Apeldoorn.
De jubilerende vereniging (60 jaar) ontving onze meiden op grootse wijze. Een prachtig te bespelen veld; het bestuur had alles geregeld voor een mooie bekerfinale en last but not least : een mooi thuispubliek dat fanatiek en tot het einde achter de ploeg van ZVV ’56 bleef staan.

De Doetinchemse meiden onder leiding van coach Kitaman kende een stroeve start : ZVV ’56 ontwikkelde druk op onze verdediging in de eerste minuten. Toch was het Tess Horstik, die ontsnapte aan de aandacht van de Apeldoornse verdediging. Haar voorzet werd bij de eerste paal vakkundig afgerond door Mira Jansen : 0 – 1. ZVV was zeker niet uit het veld geslagen en kwam na twaalf minuten verdiend op gelijke hoogte : 1 – 1.

Nadat ZVV ’56 de eerste 20 minuten het beste van het spel had gehad, maakte coach Dennis Kitaman een vooraf afgesproken wijziging aan in de speelwijze van de DZC ’68. Extra bezetting op het middenveld betekende uiteindelijk controle over de wedstrijd. DZC ’68 was al snel weer trefzeker door Maartje Bussink.

Ze maakte de 1 – 2 al na 21 minuten spelen. De 1- 3 volgde in de 27ste minuut na weer een goed uitgevoerde aanval door Mira. Ook Tess schoot zichzelf op het scorebord in de 37ste minuut : 1 – 4. Dit was ook de ruststand. Na rust was het weer Mira, die het slot definitief op de deur gooide; koelbloedig maakte ze de 1 – 5 in de 55ste minuut.

Een compliment aan het adres van ZVV ’56 is zeker op zijn plaats. De meiden bleven knokken voor een beter resultaat. Deze positieve energie werd uitbetaald in de 59ste  minuut : 2 – 5 en vlak voor tijd de 3 – 6. Tussendoor maakte de Doetinchemse meiden de zesde goal : Tess schoot de bal in de verre hoek en Lieke liet zien dat zij uit identieke positie ook deze hoek kon vinden. Hiermee werd de eindstand bereikt : 3 – 7.

Jodie Heijink kreeg de beker overhandigd uit handen van de KNVB official en iedere speelster kreeg de gouden medaille omgehangen. Meiden gefeliciteerd met deze prachtige teamprestatie.

Een prachtige finale voor de speelsters Serena, Loraine, Elke, Rienke, Anne, Manou, Anne, Anne, Maartje, Jantien, Jara, Jodie, Lieke, Sanne, Mira en Tess, maar ook voor de begeleiding Marjan, Ton, Dennis en Marco !

Vanaf deze plek namens de hele club : Van Harte Proficiat !