DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC ’68 komt weer niet tot scoren in Westervoort

DZC ’68 komt weer niet tot scoren in Westervoort

Het eerste elftal van DZC ‘68 is er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen AVW ’66 in winst om te zetten. De wedstrijd eindigde zoals die begon : 0 – 0. Vorige week had DZC ’68 ook al moeite op het net te vinden. Het was derhalve het tweede doelpuntloze gelijkspel op rij.
Fotoalbum: Via de website van AVW'66
Doordat Hulzense Boys, in een derby tegen Hellendoorn, ook niet verder kwam dan een gelijkspel (1 - 1) veranderde er niets aan de kop van de 2e klasse H van de KNVB District Oost.

Deze uitwedstrijd is in hoeveelheid kilometers de meest makkelijke. Westervoort is bijna op de fiets (met hulpmotor) te organiseren. Toch hadden we voor personenauto’s gekozen.

Voor de tweede keer stond DZC ’68 op natuurgras (voor de eerste keer met gemeentezand). Ondanks dit gegeven pakte DZC ’68 van kiet af aan het initiatief. Dit resulteerde al in de zesde minuut op een bal tegen de paal (Jordi Adriaanse). AVW werd zeker in het eerste half uur op eigen helft gehouden. Wel was er hier en daar moeite de bal op de juiste wijze te controleren. Zoals al eerder aangegeven had het keurkorps van DZC moeite met de eindpass en de afronding. De kansen, die er kwamen werden niet goed tussen de palen gewerkt of de Westervoortse goalie kon er een lichaamsdeel tegenaan krijgen. In de 26 min had Wout Blasman de bal toch in het net liggen met een tegendraadse kopbal. Helaas werd de goal afgekeurd na vermeend duwen van Wout. De brilstand stond dus op het scorebord in de rust.

De tweede helft werd er niet beter op. DZC voetbalde voor een grootdeel tegen zichzelf en daarnaast ook tegen een zich fel verzettend AVW, die natuurlijk alles in het werk stelde om een goed resultaat te halen (7 wedstrijden op rij verloren). Arthur Isselman probeerde met twee wissels nieuw aanvallend elan in de wedstrijd te brengen. Het mocht niet baten. Sterker nog : AVW kreeg vlak voor tijd met een geweldig schot nog een grote kans op de winst. Job wist met een uitstekende redding de bal uit het doel te ranselen. Ook Luuk Jansen kreeg nog twee mogelijkheden (korte hoek; “net naast” en een prachtige lob, die de keeper met de vingertoppen over de lat werkte). In de laatste minuten vergreep de spits van AVW zich nog aan Tollie bij een afgeslagen aanval van AVW. Het kostte hem een dure, maar wel terechte rode kaart.

Zo eindigde deze wedstrijd op 0 - 0 en was dit uiteindelijk een heel lastige uitwedstrijd, omdat we het verschil niet konden maken.

Volgende week spelen de Doetinchemmers een thuiswedstrijd tegen IJVV op Sportpark Zuid. Aanvang van de wedstrijd: 14.30 uur.
De opstelling: Job Tadema; Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes, Jelle van Rinsum, Jody Keuben; Nick Abbink, Rutger Ebbers (81. Max Riekel), Luuk Jansen; Thomas Kleinlugtebeld (59. Tolgahan Yayla), Wout Blasman en Jordi Adriaanse.