DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC ’68 1 verliest met geflatteerde cijfers

DZC ’68 1 verliest met geflatteerde cijfers

DZC ’68 had zaterdag in haar eerste uitwedstrijd van het nog prille competitieseizoen opnieuw te maken met een kanshebber voor het kampioenschap. Na vorige week SVZW in eigen huis te hebben ontvangen (eindstand 1 -5) moest op zaterdag 28 september 2019 de uitwedstrijd tegen Bennekom worden afgewerkt.
De einduitslag van 4 – 0 doet vermoeden, dat Bennekom “een makkie had”. Toch was dit niet het geval.

Dat DZC ’68 een lastige wedstrijd tegemoet zou gaan was wel duidelijk. Bennekom heeft een goede selectie, waarmee volgens de DZC Staf zeker voor het kampioenschap gestreden kan worden. DZC ’68 begon niet slecht aan de eerste helft. Er waren aan beide kanten kansjes te noteren. DZC verstopte zich niet en kon hier en daar speldenprikken uitdelen. Toch was het Bennekom, dat in de 29 minuut de leiding nam. Het doelpunt kwam op naam van Jeffry Rutgers. Diezelfde Rutgers was het meest attent na een omstreden gemiste penalty. Hij zorgde er voor dat de 2 – 0 via de rebound in het Doetinchemse doel verdween, nadat Just Berends de paal had gevonden.

Dat was ook de ruststand. Coach Van der Veen zag in de tweede helft zijn ploeg vol overtuiging het doel van Bennekom opzoeken. Paal, lat, misfortuin en de goalie van Bennekom voorkwamen verdiende goals voor de Doetinchemmers. In de 70 minuut gooide Bennekom de overwinningsdeur resoluut in het slot. Mex Bakker zorgde voor de 3 – 0.

DZC bleef geloven in een beter resultaat, maar een tegentreffer kwam er niet. Uiteindelijk werd het in de 90ste minuut nog 4 – 0 door Fabian Mösle.

Volgende week zaterdag 05 oktober 2019 wordt er voor de eerste keer afgereisd naar Kampen. Dan zal het gepromoveerde DOS Kampen de tegenstander zijn.

De opstelling van DZC ’68 : Mike Thuss,  Sergio Keurntjes, Yoek Verhey, Jordy Nijholt © Tolgahan Yayla (46 Jelle van Rinsum), Gloria Papela, Dani Pollmann, Rutger Ebbers; Thomas Klein Lugtebeld, Max Riekel en Dylan Hendriksen (65 Jeremy Spits)