DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 JO15-7M een reuzendoder voor DEO JO15-2G

DZC’68 JO15-7M een reuzendoder voor DEO JO15-2G

De voetbalsters van DZC’68 JO15-7M hebben haar zesde competitiewedstrijd gewonnen in de wedstrijd tegen DEO JO15-2G. DEO JO15-2G stond op een derde plaats en hadden in slecht één wedstrijd punten verloren. De ploeg uit Doetinchem won op sportpark Zuid en toonde zich, letterlijk en figuurlijk, een ware reuzendoder.
De voorbereiding naar deze wedstrijd toe verliep wisselend. De maandagtraining moest, door blessures en schoolverplichtingen met een kleinere groep gevolgd worden. De woensdagtraining verliep matig. Met een, op 1 na, volledige groep werd vooral genoten van de warmste lentedag ooit met een temperatuur die boven de 22 graden steeg. De eindpartij werd maar door één partij scherp gespeeld waarbij enkele verliezers duidelijk balend van het trainingsveld liepen. De aanloop naar de wedstrijd was gemoedelijk. Voor aanvang van de bespreking werden tips en tricks over haarlak en zonnebrand crème uitgewisseld. Eenmaal de aandacht op voetbal gericht lukte het ook de ietwat “onrustige” meiden geduldig het praatje van de trainer te beluisteren.

DZC’68 JO15-7M begon vandaag wederom met een 4-3-3 formatie waarbij het middenveld met de punt naar voren speelde. Door net wat slimmer dan de tegenstander posities te bezetten werden veel 2e ballen gewonnen.

De eerste minuten was het al meteen opletten geblazen voor beide ploegen. Het was direct zichtbaar dat de gasten uit Borculo ook beschikte over een voetballende ploeg. Zowel DZC’68 JO15-7M als DEO JO15-2G wisten een goede kans te creëren. Het was de verdienste van Nora dat de nul werd gehouden. Op katachtige wijze tikte ze de bal uit de rechte bovenhoek. Topredding! Gelegenheidsrechtsbuiten Esmee daarentegen slalomde zich door de verdediging heen en wist met een loepzuivere voorzet het hoofd van Esmay te bereiken. Een aanval lijkend op een “trainingsafwerkoefenvorm” - snelle loopactie op de flank… hard inspelen op onderkomende spits… verdiende een beter lot. De brilstand bleef slechts twaalf minuten op het bord. Met het inbrengen van de bal in het zestien metergebied werd onfortuinlijk, met de hand, een scoringskans ontnomen. Penalty… Na spoedberaad werd besloten dat Didi de dame was welke deze klus ging klaren. Onberispelijk, hard in de onderhoek, levert ze en perfecte strafschop af. 1-0.

Zeven minuten later, profiterend van hardwerkende middenvelders - stofzuigend in de 2e linie - werd als eindstation Esmay bereikt. Al solerend kwam ze oog in oog met de keeper en faalde niet; 2-0! Deze stand bleef op het virtuele scorebord staan toen beide teams de kleedkamers ingingen voor de rust.

De pauze werd nuttig besteed… limonade… goed gesprek… wissels… beetje gezelligheid… in een sneltreinvaart… om zo vlot mogelijk de warme kleedkamer weer uit te komen.

In de tweede helft drongen de bezoekers uit Borculo enigszins aan, wat leidde tot wat mogelijkheden en een uitgespeelde kans. Tot scoren kwam de ploeg niet. Toen Esmay halverwege de tweede helft, door doorjagen op verdediger en keeper een klungelgoal binnen zag hobbelen was het verzet definitief gebroken.

De marge is drie, de wedstrijd op slot. In de laatste minuten valt nog wel een tegentreffer te incasseren. Door balverlies lukt het niet om voldoende tegenspel te bieden aan de vrijuit slalommende voorhoede speler. Nora is uiteindelijk kansloos tegen de speler in het blauw-wit-rood. Eindstand 3-1.

Na het laatste fluitsignaal van de Doetinchemse scheidsrechter was de stemming uitbundig. Een teamprestatie van formaat waar alle meiden trots op terug mogen zien!

Gele kaart: 1

Rode kaart: 1

Scheidsrechter: Jongeman die tussen leeftijdsgenoten uitmuntend de wedstrijd leid. Moedige beslissingen neemt en op een correcte manier met juiste argumenten overeind blijft ten overstand van twee teleurgestelde volwassen begeleiders. Topper!!

Doelpunten: Esmay (2x), Didi

Opstelling: Nora, Daimy, Milou (C), Nazli, Rachelle, Charlotte, Jasmijn, Didi, Esmee, Esmay en Janneke

Wissel: Fleur

Afwezig: Laura en Jaycee