DZC '68NieuwsOverige nieuwsDZC’68 weer op het juiste pad (update)

DZC’68 weer op het juiste pad (update)

DZC’68 is weer op het juiste pad. Het won in Almelo van Oranje Nassau met 2-4. Zo is de vervelende nasmaak van de vorige wedstrijd weggespoeld en staat de ploeg van coach Arthur Isselman nu alleen bovenaan in de tweede klasse H. Dit omdat naaste belager De Esch uit Oldenzaal met 4-0 verloor van Dieren.
Van onze verslaggever Egenius Lodeijks.

Fotorapportage Oranje Nassau - DZC'68.

De foto's komen van Oranje Nassau, bedankt voor de mooie foto's.

Met Gademann Vervoer uit Didam en de altijd gezellige chauffeur Hermie op weg naar Almelo. Op de A12 aangekomen, belanden de spelers, de technische staf en meegereisde toeschouwers meteen in de file. Er was namelijk veel verkeer van Duitsland op weg naar Nederlandse vakantiebestemmingen. In Zevenaar had Hermie er genoeg van en koos hij de toeristische route. Met de opmerking ‘komt allemaal goed’, werd achtereenvolgens Doesburg, Dieren, Zutphen en Lochem gepasseerd en werd rondom 14.00 uur Sportpark Ossenkoppelerhoek te Almelo bereikt. Daar stond de aimabele voorzitter Ruud Koetsier van Oranje Nassau (ON) ons al op te wachten.

De leuke route had DZC blijkbaar geïnspireerd, want de mannen van Arthur Isselman kwamen goed uit de startblokken. Dat resulteerde in de beginfase meteen al in een doelpunt. Via een paar DZC-ers kwam de bal in de zestien voor de voeten van Belend Shekho die de bal gedecideerd in de verre hoek schoot, 0-1. In de eerste 20 minuten was DZC oppermachtig en had de stand zomaar 0-4 kunnen zijn. Zo vond Wout Blasman bijvoorbeeld twee keer de keeper op z’n weg naar een doelpunt; eerst werd een prachtig schot uit de hoek geranseld en vervolgens een mooi boogschot over de lat getikt. Na zo’n half uur liep Belend Shekho een blessure op en moest hij het veld verlaten, hij werd vervangen door Jelle Massop. Het gemis van Belend deed zich voelen; DZC werd door ON naar achteren gedrukt en de wedstrijd kantelde. Toch was het DZC dat de kansen had op een goal, zo ging bijvoorbeeld een schot van Wout Blasman via de paal naast. In de slotfase van de eerste helft bewees Thomas Kleinlugtebeld dat hij snel is en effectief kan afronden. Hij onderschepte een bal van ON, snelde naar de goal en rondde beheerst af, 0-2.

In de rust was Jody Keuben (ook een blessure) vervangen door Jelle van Rinsum. In de beginfase van de tweede helft golfde het spel op en neer en ontstonden er ook wat kansjes over en weer. Het was echter ON dat halverwege de tweede helft scoorde. Een hoge, voor de goal draaiende bal werd niet goed verwerkt door Job Tadema en viel op het hoofd van een speler van ON die er wel raad mee wist, 1-2. ON rook zijn kansen en DZC werd verder in het nauw gedreven. De gelijkmaker viel dan ook snel, een mooie aanval over links werd schitterend door ON afgewerkt, 2-2. Het meegereisde publiek uit Doetinchem vreesde het ergste, maar had onvoldoende rekening gehouden met de onverzettelijke Nick Abbink. Zo'n tien minuten voor tijd veroverde hij op zijn eigen karakteristieke wijze de bal buiten de zestien, soleerde door de verdediging en zette de bal strak voor. Tolgahan Yayla verzilverde deze prachtige actie en schoot de bal tegen de touwen, 2-3. ON liet de kopjes hangen en in de slotfase ontstonden er nog een paar mogelijkheden om de eindstand te doen oplopen. Het was opnieuw Thomas Kleinlugtebeld die à la zijn eerste goal, ook zijn tweede maakte, 2-4.

Zo belanden de spelers via een omweg in Almelo en werd er ook via een omweg gewonnen. De start was vlotjes en er werd een half uur prima gevoetbald. Daarna kwam de klad er in en werd het een wedstrijd die op karakter en wilskracht toch nog over de streep werd getrokken. Op de terugreis naar Doetinchem schalde de oktoberfeesten-versie van Mieke Telkamp’s ‘Waarheen, waarvoor’ door de bus. Dat is geen vraag meer: het kampioenschap !!

Opstelling DZC'68: Job Tadema; Jordi Worm, Sergio Keurntjes, Jordy Nijholt, Jody Keuben (Jelle van Rinsum); Belend Shekho (Jelle Massop), Nick Abbink, Luuk Jansen (Kushtrim Simnica); Thomas Kleinlugtebeld, Wout Blasman, Tolgahan Yayla.