DZC '68NieuwsOverige nieuws DZC’68 verliest finale Achterhoek Cup na shoot-outs + Fotoalbum

DZC’68 verliest finale Achterhoek Cup na shoot-outs + Fotoalbum

DZC’68 heeft afgelopen zaterdagavond (11/6) op de velden van VIOD in Doetinchem de finale van Achterhoek Cup verloren van DZSV uit Dinxperlo. Na de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord en moesten shoot-outs de beslissing brengen. DZSV deed dat beter dan DZC en prolongeerde zo de titel.
DZSV met oud DZC-er Bas van Londen aan het roer was het afgelopen seizoen één van de grote titelkandidaten in de 3e klasse. Het begon sterk, maar werd geen kampioen. Daarna werd op zeer knappe wijze toch nog promotie naar de 2e klasse afgedwongen. Verder bestaat DZSV dit jaar 60 jaar en een overwinning in de Achterhoek Cup zou het feest extra luister geven. DZC, met de afscheidnemende Arthur Isselman als hoofdtrainer, was de grote titelkandidaat in de 2e klasse. Het begon ook sterk, maar na het missen van de eerste periodetitel speelde het wisselvallig, miste het de titel en werd er ondanks de tweede plaats ook geen nacompetitie gehaald. Het winnen van de Achterhoek Cup zou een mooie pleister op de wonde zijn. Voor beide partijen stond er dus veel op het spel.

Dat er veel op het spel stond was tot halverwege de eerste helft niet te merken. Beide partijen begonnen erg voorzichtig en voor beide goals gebeurde er weinig tot niets; het was bijna een potje zomeravond voetbal. Dat veranderde na zo’n 20 minuten spelen toen Thomas Kleinlugtebeld rondom de zestien werd neergehaald en heel spelend DZC een rode kaart eiste van scheidsrechter Hans Migchelbrink (doorgebroken speler). Maar het werd een tijdstraf van 10 minuten voor de dader en een vrije trap voor DZC (schot in de muur van Luuk Jansen). Het gebeuren was echter de aanzet voor DZC om te gaan voetballen en dat dit DZC dat kon, werd al snel duidelijk. Er werden met snelle combinaties en mooie soloacties meerdere kansen gecreëerd, maar helaas werd geen enkele kans omgezet in een goal. DZSV was effectiever en strafte aan het einde van de eerste helft gepruts in de verdediging van DZC genadeloos af. Zo werd het tegen de verhouding in 1-0. DZC rechtte echter de rug en na een assist van de altijd hard werkende Nick Abbink maakte de afscheid nemende Wout Blasman (Sportclub Silvolde) de gelijkmaker; 1-1. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft was nog maar net begonnen of DZSV sloeg opnieuw toe; het kwam door opnieuw slap verdedigen van DZC op 2-1. DZC moest dus weer op zoek naar de gelijkmaker en de winnende treffer. Het speelde echter onrustig en gehaast en kon niet een bres slaan in de solide verdediging van de mannen uit Dinxperlo. Het werd dan ook steeds meer een spannende dan een goede wedstrijd; zoals een Cupfinale betaamt. Het was echter weer Nick Abbink die in de 60e minuut voor 90% verantwoordelijk was voor de 2-2. Vanaf de rand van de zestien kogelde hij de bal via één of twee ruggen van een DZC-er en/of een DZSV-er in de goal. De spanning nam toe, er werd door beide trainers volop gewisseld, maar de echt grote kansen deden zich niet meer voor en na de reguliere eindstand was het 2-2. Vervolgens werden er shoot-outs genomen, hetgeen gebruikelijk is in de Achterhoek Cup; de bal ligt op de middencirkel en een speler moet binnen 12 seconden scoren (mag alleen in het 16 meter gebied). Nick Abbink en Thomas Kleinlugtebeld deden dat bekwaam, maar Rutger Ebbers en Belend Shekho niet. Zo won DZSV de shoot-outs met 4-2 en was het feest voor de mannen van Bas van Londen en was er diepe droefenis bij de mannen van Arthur Isselman en bij iedereen met een GeelBlauw hart aan de rand van het veld.

Zo won DZSV de Achterhoek Cup en was er voor DZC opnieuw een tweede plaats weggelegd. Een prachtige prestatie van Bas van Londen en een heel zuur afscheid voor Arthur Isselman. Ondanks dit verlies kan Arthur terugkijken op een aantal mooie jaren bij DZC. Zo werd er een terugkeer naar de 2e klasse bewerkstelligd, werden er een groot aantal fantastische wedstrijden gespeeld en ondanks dat dit seizoen het jaar was van ‘net niet’, werd er tot aan het slot gestreden voor de prijzen. Arthur draagt het hoofdtrainerschap over aan Steven Verheijen, die mag volgend seizoen proberen DZC alsnog naar de 1e klasse loodsen. De lat ligt dus hoog, maar dat moet passen bij een ambitieuze  trainer. Zo zal Arthur in de vakantie nog vaak terugkijken op zijn seizoenen bij DZC en Steven alvast vooruitblikken op volgend seizoen. Mannen, bedankt en succes !!

Opstelling DZC: Job Tadema; Mart Janssen (Sergio Keurntjes), Robin Faber, Frank van Tent Beking, Jody Keuben; Rutger Ebbers, Nick Abbink, Luuk Jansen (Belend Shekho); Jordi Adriaanse (Tolgahan Yayla), Wout Blasman (Max Riekel), Thomas Kleinlugtebeld.

Fotoalbum komt van de site http://www.achterhoekfoto.nl