DZC '68NieuwsArchiefNieuwsbrief itemsMei › Certificering

DZC’68 laat haar jeugdopleiding certificeren

Het gaat goed met de jeugdopleiding van DZC’68. Op dit moment spelen er ongeveer 30 kinderen in de Champions League en het plezier dat zij uitstralen is fantastisch. Ook zijn wij als club trots op het grote aantal vrijwilligers, die het voor al onze jongens en meisjes wekelijks mogelijk maken om te voetballen. Vanzelfsprekend zijn wij trots op onze kampioenen. Inmiddels zijn onder andere de JO11-13, JO13-4, JO13-1 en JO15-1 kampioen geworden. En dan niet te vergeten ons 1e elftal, dat voor een groot deel uit eigen opgeleide spelers bestaat.

Als totale vereniging, breedtesport en prestatiesport, zijn we op sportief gebied gewoonweg goed bezig. Achter de schermen is er binnen verschillende lagen van de vereniging nagedacht over hoe we dit proces kunnen waarborgen en verbeteren. Onze prachtige nieuwe accommodatie is hierbij een belangrijk middel, maar we zullen zelf ook een actieve rol moeten spelen om dit samen te bewerkstelligen.

Om de kwaliteit van de gehele jeugdopleiding te waarborgen en te vergroten heeft DZC’68 in februari 2017 besloten om deel te nemen aan het Kwaliteits & Performance programma van de KNVB. Tijdens dit programma zal de gehele jeugdopleiding van de vereniging doorgelicht worden door NMC Bright, een onafhankelijk onderzoeksbureau, om de sterke en minder goede punten van de jeugdopleiding in kaart te brengen. Op basis hiervan zal NMC Bright advies uitbrengen voor verbeteracties.

Inmiddels is er een werkgroep geformeerd die achter de schermen druk bezig is om het programma in goede banen te leiden. Met behulp van dit programma hopen we als club een stevige basis neer te zetten voor de toekomst. 

Wanneer we als club het programma succesvol doorlopen zullen we als club gecertificeerd worden als Regionale Jeugd Opleiding (RJO). Het Kwaliteits & Performance programma hopen we voor het einde van het huidige seizoen doorlopen te hebben.

Mocht je meer willen weten over het Kwaliteits & Performance programma kun je contact opnemen met Gert-Jan Spit of Ralf Timmer.