DZC '68NieuwsOverige nieuwsZinderende finaleweken bij de Champions League!!

Zinderende finaleweken bij de Champions League!!

Het waren me de weekjes wel. Onze zeer brede selectie bestaande uit maar liefst zo’n 60 toptalenten stond voor een zwaar programma. Naast alle reguliere wedstrijden waar steeds gepresteerd moest worden op het allerhoogste niveau, moesten we ook nog eens aantreden bij twee loodzware toernooien.
Allereerst het Land van Jan Klaassen mini thuistoernooi en nog geen week later het vermaarde toernooi bij Concordia in Wehl. Tja en dat alles vraagt toch een gedegen voorbereiding. Dus werd er getraind en gezwoegd en de staf bestaande uit diverse ouders zorgde voor de juiste voorbereidingen. U kunt dan denken aan vervoer, kleding, gezonde voeding enzovoort.                  

Gelukkig hoefden we niet te kiezen welke spelers het best in vorm waren want ze waren allemaal super in vorm dus konden ze ook allemaal opgesteld worden. Onze bondscoach Koeman zou er jaloers op wezen. En wat werd er gevoetbald zeg! De lobjes, akka’s, en passes waren werelds! En we zochten de ruimte (ja, niet de ruimte als in ruimte/het heelal ) maar de ruimte….voor mensen die niet zoveel voetbalverstand hebben; dat betekent dat je de bal schiet naar een plek waar niet 5 tegenstanders staan. We speelden ook diep…..hm….jeweet wel…niet diep de grond in maar een diepe bal is een bal die ver weg wordt geschoten…. En we zochten de vrije man….nee nee, niemand zit in de gevangenis. Niet een vrij man maar een vrije man. Dat is een speler die niet omringd is door tegenstanders. Volgt u het nog??  En natuurlijk bleven we trouw aan het spel van de Champions League dat zich kenmerkt door het bijzondere positiespel namelijk ‘waar de bal is daar zijn wij’. In feite heel simpel maar krachtig en effectief voetbal. En dat werkt! Want niemand weet meer de uitslagen maar we zijn toch allemaal kampioen. Nou, dat is nog eens een prestatie van wereldformaat.

Maar dat was nog niet alles want de GROTE FINALE moest nog gespeeld worden. En dat vond plaats op 16 juni. Onder het toeziend oog van heel veel fans werden er nog eens 8 wedstrijden afgewerkt. Barcelona, Real Madrid, Celtic, Chelsea, Borussia Dortmund, Liverpool, Juventus en Arsenal gaven ‘acte de presence’. Wat een eer dat deze teams wilden komen spelen bij DZC’68. De tribune was afgeladen.

Na het eindsignaal trokken de teams zich terug in de catacomben van DZC’68 om zich vervolgens op te maken voor een ‘cooling down’. Dit vond ditmaal niet plaats in Papendal zoals velen hadden verwacht maar we checkten in bij de hypermoderne accommodatie van ‘Het Land van Jan Klaassen’ dat qua faciliteiten toch net iets méér te bieden heeft. Zo kon onze selectie rustig aftrainen middels diverse klim- en balanstoestellen, was er ook aandacht voor theater en cultuur, was het vervoer uitstekend geregeld middels de ‘Land van Jan Klaassen Trein’ en ook voor de inwendige mens werd uitstekend gezorgd. De frieten waren toch wel van een 5-sterren kwaliteit. En het ijs was aangevuld met gezonde glucosepreparaten om de spieren snel te laten herstellen van zware inspanning.

En nu? Nu is het vakantie….dat betekent voor onze spelers even geen voetbal en voor alle ouders even geen mail.…..maar hou ons in de gaten want naast alle spelers van het Nederlands Elftal die niet in Rusland zijn maar intussen al lang en breed van hun vakantie genieten zal onze paparazzi wellicht met regelmaat ook onze talenten spotten op hun vakantiebestemming die zij WEL hebben verdiend.!

Annabel