DZC '68NieuwsOverige nieuwsZevenklapper voor DZC'68 1

Zevenklapper voor DZC'68 1

DZC ’68 heeft zaterdag 06 december 2014 met maar liefst 7-1 gewonnen van Hulzense Boys. De Doetinchemmers hadden even nodig om op stoom te komen, maar de thuissupporters hebben genoten van mooi spel en prachtige doelpunten.
Vooraf was het een mooie aankondiging. DZC ’68 1 – Hulzense Boys 1. De eerste twee ploegen in de periodestand. De Hulzenaren hadden 9 punten uit 3 wedstrijden en DZC had er zeven uit drie. Er stond dus wat op het spel……

Het was vanaf het begin een open wedstrijd. Er waren nog geen drie minuten gespeeld of Job moest alle zeilen bijzetten na een inzet van de volledig vrijstaande linksbuiten uit Hulsen. Job redde de situatie met de benen. Het toch al stormachtige begin kreeg een heel vervelende vervolg. Rutger Ebbers liep in een sportief duel om de bal een elleboogblessure op en moest gedwongen gewisseld worden voor Corné de Waard. (Later in het ziekenhuis is gebleken dat Rutger zijn elleboog gebroken heeft. Heel veel beterschap gewenst, Rutger !).

Omdat de ploeg van trainer Beverdam sterk begonnen was had DZC moeite om grip op de wedstrijd te krijgen. “De Boys” verdienden in de negende minuten een corner, die via een uitverdedigende kopbal voor de voeten van Jorg Roetgerink terecht kwam. Hij schoot de Hulzenaren op 0 – 1. In de 5 minuten, die hierop volgden kwam DZC nog goed weg. Het had zomaar 0 – 2 kunnen zijn, als het vizier van de Hulzense spitsen scherper was afgesteld. In deze periode werd ook de coachende hand van trainer Arthur Isselman zichtbaar. Dat resulteerde in een tandje erbij bij de geel-blauwen. In de 19de min werd een vloeiend lopende aanval knap afgerond door Tolgahan Yayla, die de keeper in de lange hoek kansloos liet :    1 - 1.

Naar later bleek was dit voor DZC het sein de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. De wedstrijd kantelde, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. DZC werd baas op het middenveld en dat leidde weer tot meer controle.

Een prachtige bal van Behzad Shekko op Kustrim Simnica, die de bal met precies de juiste snelheid voor de voeten van de aansnellende Luuk Jansen legde, resulteerde in een verwoestende uithaal vanaf 18 meter in de kruising. Eigenlijk een doelpunt, waarvoor je de camera aanzet en de beelden vereeuwigt. Maar ja, bij een amateurwedstrijd zijn de cameramensen niet voor het oprapen. Mooi dat er toch zo’n 200 mensen getuige waren van deze mooie goal : 2 – 1.

Het zelfvertrouwen groeide met de minuut bij de Doetinchemmers. Simnica was een prima aanspeelpunt, waardoor de hele ploeg telkens kon opschuiven. Er ontstonden nog meer kansen, maar Simnica had, ondanks een paar mooie pogingen, geen geluk bij de afronding en zo werd de thee gedronken met een 2 – 1 voorsprong voor DZC.

Hulzense Boys zal ongetwijfeld met goede bedoelingen uit de kleedkamer zijn gekomen, maar daar is het voor hun wel bij gebleven, want DZC deelde gelijk een mokerslag uit; het maakte duidelijk dat er op Sport Zuid niets te halen viel.  Veel mensen hadden de jas nog niet aan of uit een assist van Tolgahan Yayla bracht Behzad Shekko de stand op 3 – 1. Uit de eerstvolgende aanval had Behzad, alleen voor de keeper de 4 – 1 op zijn schoen, maar de Hulzense keeper kon dit keer echter redding brengen.

Trainer Isselman heeft wel vaker opgemerkt dat als de selectie in de wedstrijden het hoge niveau van de trainingen zou halen er meer punten gehaald zouden zijn. Vanmiddag werd dat niveau bij vlagen ook gehaald. Met het wegzakken van het geloof in een goede afloop bij Hulzense Boys ontrolde DZC de ene mooie aanval na de andere. Het duurde echter tot de 75ste minuut voordat DZC zichzelf beloonde met de 4 – 1 : Yayla was de gevierde man.

Isselman bracht de jarige Ricardo Langeweg in het veld. Met een glaszuivere hattrick tilde hij binnen tien minuten met behulp van  prachtige assists van Corné de Waard, Nathan van Klaveren en Luuk Jansen de stand naar 7 – 1 (!) De prima leidende scheidsrechter Rutgers maakte na 90 minuten een einde aan deze voor DZC mooie wedstrijd.

De Doetinchemmers nestelen zich door deze overwinning aan de leiding in de 2e periode en is de aansluiting met de kop behouden in de “overall” stand. A.s. zaterdag kan DZC zich van een mooie winterstop verzekeren door een goed resultaat te halen in Dalfsen tegen ASC ’62.

Scoreverloop :

09 minuut        0 – 1    Jorg Roetgerink
19 minuut        1 – 1    Tolgahan Yayla
25 minuut        2 – 1    Luuk Jansen
46 minuut        3 – 1    Behzad Shekko
75 minuut        4 – 1    Tolgahan Yayla
80 minuut        5 – 1    Ricardo Langeweg
86 minuut        6 – 1    Ricardo Langeweg
89 minuut        7 – 1    Ricardo Langeweg

De opstelling : Job Tadema; Jody Keuben, Stephen Könnemann, Frank van Tent Beking © en Jordy Nijholt; Nick Abbink, Luuk Jansen en Rutger Ebbers (6. Corné de Waard); Togahan Yayla, Kustrim Simnica (73. Ricardo Langeweg) en Behzad Shekko (70. Nathan van Klaveren)