DZC '68NieuwsOverige nieuwsZAC ook slachtoffer van dadendrang DZC'68

ZAC ook slachtoffer van dadendrang DZC'68

DZC'68 blijft winnen. Afgelopen zaterdag (1/10) werd ZAC uit Zwolle slachtoffer van de dadendrang van DZC. Er werd met 1-3 gewonnen en matchwinnaar was Max Riekel met een loepzuivere hattrick in de tweede helft. DZC blijft door deze uitslag de trotse koploper in de tweede klasse H.
ZAC oftewel de Zwolsche Atletische Club vierde afgelopen zaterdag haar 123e verjaardag en is daarmee één van de oudste clubs van Nederland. De ongetwijfeld bekendste voetballer die ZAC heeft voorgebracht is Beb Bakhuys, in de jaren dertig goed voor 23 duels in Oranje met 28 doelpunten. De Zwolse atleten waren vorig seizoen promovendus in de tweede klasse en hadden zich netje gehandhaafd. De mannen van Egbert Kragt en Han Stolte begonnen toen aarzelend aan de competitie en kwamen pas na de winter op stoom. Dat lijkt zich dit jaar te herhalen; uit de afgelopen vier duels peurde ZAC drie punten. DZC doet het daarentegen veel beter en is koploper. Vorig jaar was DZC in Zwolle duidelijk een maatje te groot (0-2) en gezien de stand op de ranglijst had DZC duidelijk verplichtingen om opnieuw een goed resultaat neer te zetten.

De eerste helft begon van DZC-kant wat aftastend, maar binnen tien minuten had DZC al wel een paar mooie kansen gecreëerd. Zo ging bijvoorbeeld, na een mooie aanval over veel schijven, een kopbal van Max Riekel via de keeper en de paal naast. Een vlijmscherpe counter in de 12e minuut bezorgde ZAC echter de voorsprong; 1-0. DZC keek onverwacht tegen een achterstand aan en de vraag was hoe de mannen van Stéven Verheijen deze tegenslag te boven zouden komen. Wat zich namelijk in de eerste minuten al een beetje aftekende werd versterkt: ZAC speelde met veel mannen achter de bal en DZC moest op zoek naar een gaatje in de blauw-witte muur. DZC probeerde het met mooi combinatievoetbal en met schoten van afstand (lekkere pegel van Nick Abbink net naast), maar het net van ZAC werd niet gevonden. Ruststand 1-0.

Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren. Het noopte de technische staf tot twee wissels, Mehmet Bulut en Lukas de Graaf werden gewisseld voor Meron Zehaye en Thomas Kleinlugtebeld. Het genereerde een positieve impuls: DZC speelde met nog meer druk naar voren en dat leverde in de 56e minuut de gelijkmaker op. Met Rutger Ebbers aan de basis van ‘de schijf van vijf’ was het Max Riekel die bekwaam afrondde; 1-1. Het hek was van de dam en zo’n tien minuten later was het Thomas Kleinlugtebeld die een perfecte voorzet afleverde op het hoofd van de onverzettelijk acterende Max Riekel; 1-2. Thomas Kleinlugtebeld bleef gaan en bleef voor onrust zorgen; er werd hem een zuivere penalty onthouden en een vrije trap van hem belandde op de paal. Maar in de blessuretijd werd het dan toch 1-3 en was het opnieuw het duo Thomas Kleinlugtebeld en Max Riekel dat doeltreffend was (voorzet op maat, koelbloedig afgerond). Max scoorde dus een loepzuivere hattrick, a dream came true !!

Na afloop van de wedstrijd was het feest op het Sportpark Jo van Marle. De vernieuwde kantine werd officieel heropend en het feest werd opgeluisterd met een optreden van Harm Wolters, bekend van ‘Ik ben een Zwollenaar’ en ‘Schat ik kom wat later’. Het meeste daarvan ontging de spelers en supporters van DZC, die vierden hun eigen feestje in de bus. Deze keer helaas zonder hun eigen Harm Wolters, oftewel Sergio Keurntjes, bekend van ‘Annemarie’. Maar wel met een mooie speech van Stéven Verheijen die zijn mannen roemde om hun rust, geduld en wilskracht om deze wedstrijd over de streep te trekken. Het was derhalve gezellig in de bus; zelfs zo gezellig dat een paar Heren van Zuid naar huis belden met de boodschap ‘Schat ik kom wat later !!’

Opstelling DZC: Job Tadema; Jordy Nijholt, Sergio Keurntjes, Robin Faber, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard, Rutger Ebbers, Nick Abbink; Mehmet Bulut (Meron Zehaye), Max Riekel, Lukas de Graaf (Thomas Kleinlugtebeld).
Voor  foto's van de wedstrijd: (website ZAC)