DZC '68NieuwsOverige nieuwsWestrijdverslag DZC'68 VR1 - vv Berkum VR1

Westrijdverslag DZC'68 VR1 - vv Berkum VR1

Gisteren zaterdag 30 november, speelden we tegen de koploper Berkum VR1 uit Zwolle. Op voorhand wisten we dat te te maken zouden krijgen met een goede ploeg met daarin meerdere ex BVO speelsters. We konden onze borst natmaken en onze dames waren gewaarschuwd, zorg dat je vanaf minuut 1 scherp bent.
 Toch ging het helaas al mis in de 4e minuut. Een goede pass van achteruit bereikte 1 van Berkum’s snelle spitsen en deze scoorde beheerst de 0-1.
Niet de gewenste start maar onze ploeg heeft dit seizoen al vaker dit soort tegenslagen weggepoetst. Ook nu toonde DZC weer veerkracht en wel binnen 5 minuten. Na een scrimmage voor het doel van Berkum verdienden we een hoekschop. Jara bracht de bal strak voor zodat Kyra deze bij de tweede paal kon binnen tikken.

Nagenoeg gelijk opgaande eerste helft.

Na dit doelpunt was er de rest van de eerste helft sprake van een gelijk opgaande strijd waarbij het opviel dat de dames van DZC positioneel goed stonden. Berkum had wel iets meer dreiging maar ook DZC had wat kansjes. En als er ballen doorkwamen waren aan beide zijden de keepers die de baas over de situaties. Vermeldenswaardig was een situatie in de 27e minuut waarin een doelpunt van Berkum afgekeurd werd wegens buitenspel. Vlak voor rust ging het vrij onverwacht voor DZC toch mis door een vlijmscherpe counter van Berkum, 1-2.
Niets om je grote zorgen over te maken immers het ging behoorlijk gelijk op.
In de rust was de sfeer dan ook van “dit gaan we nog wel rechtzetten”.

Hectische tweede helft.

Het beeld van de wedstrijd bleef in het begin van de tweede helft zoals die van voor de rust. Dat veranderde vanaf een klein uur spelen. Eerst keurde de overigens goed fluitende scheidsrechter Huisman wederom een doelpunt van Berkum af wegens het niet op de juiste manier nemen van een vrije trap.
Twee minuten later, in de 60 minuut, was er hectiek in het strafschopgebied van Berkum. Een speelster van DZC had na een dood spelmoment, volgens ongeveer het halve team van Berkum, de bal met de hand geraakt maar de scheids floot niet. Een van de appellerende Berkum speelsters was zo overtuigd van haar gelijk dat ze de bal in de hand pakte, deze op de grond legde en een vrij trap nam. Tot verbazing van heel DZC floot ook hiervoor de scheidsrechter niet en werd DZC een pingel onthouden welke de wedstrijd had kunnen doen kantelen.
Maar zoals gezegd gebeurde dat niet en dan zie je vaak in het voetbal, dan valt het doelpunt aan de andere kant. Even een verslapping in de concentratie en Berkum benut in de 65 minuut een geboden kans en schiet de 1-3 binnen.
In de daarop volgende minuut wisselt onze trainer Özgür Sophie voor Leonie en Elke voor Eline. Tevens werd het team de opdracht meegegeven om achter 1 op 1 te gaan spelen, waarbij Kyra door kon schuiven naar het middenveld. Blijkbaar was DZC in de 68 minuut nog in de rouwfase van de 1-3 want Berkum kon vrij gemakkelijk de 4-1 binnenwerken.
Sanne werd nog ingebracht voor Maartje maar ondanks de goede wil van iedereen veranderde het wedstrijdbeeld niet meer. Berkum toonde haar klasse door de bal goed rond te laten gaan wat in de 77 minuut nog resulteerde in de iets geflatteerde 1-5 eindstand.
Al met al een goede wedstrijd van DZC zijde ondanks dit verlies tegen de koploper van de 1e klasse B.
Volgende week wederom een leuke tegenstander namelijk Be Quick ‘28 VR2, uit in Zwolle.
Het wedstrijdverslag wordt dan verzorgt door Marley.