DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslagen van vrouwen 2 - 26 november en 3 december

Wedstrijdverslagen van vrouwen 2 - 26 november en 3 december

Hieronder deze week 2 wedstrijdverslagen van Vrouwen 2

DZC’68 VR2 – Tubantia  van 26 november

Excelsior’31 VR1 - DZC’68 VR2  van 3 december
DZC’68 VR2 – Tubantia

Het sprookje van 26 november 2016

Het was al vroeg in de middag mistig op sportpark Zuid, heel mistig. Het vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste elftal, zorgde voor nog meer mist.

Om klokslag 14.30 uur begon de wedstrijd. Al 8 minuten later creëerde Anne B. een prachtkans, die helaas op een haartje na werd gemist. Kort daarop volgde een doorbraak van DZC’68, die ook nog niet tot het 1e doelpunt leidde. Om 14.41 uur was het zover, Nienke legde aan en schoot de bal rechtsboven in het doel. De 1-0 was een feit. Tubantia richtte zich op, vastbesloten om zich niet zo snel gewonnen te geven. Met goed samenspel wisten ze de score in de 14e minuut op 1-1 te zetten.

Na twee keer onterecht vlaggen voor buitenspel, verzocht de scheids Tubantia haar grensrechter te wisselen. Karlijn bracht de stand kort daarna, 14.55 uur, op 2-1. Een eigen doelpunt bracht de score op 3-1, gevolgd door de 4-1 van Anne Bos (15.23 u). Joyce B vertrekt begin 2017 naar Finland en speelde voorlopig haar een na laatste wedstrijd in VR2. Zij zal vast met een goed gevoel op deze wedstrijd terugkijken, om

15.43 u bracht zij de stand op 5-1. Kort voor het einde van de wedstrijd wist Tubantia een 2e doelpunt te scoren. De wedstrijd eindigde in dikke mist met een stand 5-2.
Excelsior’31 VR1 - DZC’68 VR2

Twee weken geleden speelden we thuis tegen Excelsior’31 VR1, die we leerden kennen als een zeer positief ingestoken en sportieve tegenstander. We hadden zin in onze laatste wedstrijd van het eerste deel van dit seizoen. Door verschillende blessures en 5 december-activiteiten, vertrokken we in de vroege ochtend met een kleine selectie richting Rijssen.

Onderweg trakteerde Julia ons op haar variant van een sliding
“gewoon voor de bal gooien”. ’t Is maar dat u het weet.

We arriveerden op het complex van Excelsior en waren onder de indruk van het complex, met name het hoofdveld en de tribune bleken indrukwekkend. We speelden op kunstgras. Na de warming up, die Julia samen met Rob liep, ging de wedstrijd om 11 uur van start. Twee minuten later viel het eerste doelpunt, na een pracht pass van Susanne en afronding door Melek. Weer twee minuten later liep Karlijn zich de longen uit haar lijf, het leverde VR2 nét niet de 0-2 op. Excelsior had het spel thuis beter onder controle dan bij ons in Doetinchem. Met name nummer 7 bleek gevaarlijk snel en behendig aan de bal. Maar VR2 was voorbereid. Julia bleek een prima vervangster voor keepster Jantien en was natuurlijk superblij dat ze na een langdurige blessure weer “de wei in mocht”. Haar voetbalskills kwamen goed van pas en ze bouwde het spel goed op. De eerste helft werd afgesloten met een stand van 0-8. Belangrijk want Enter zit ons op de hielen in de hoogste regionen van de competitie, voorafgaand aan de wedstrijd stond Enter eerste op basis van doelsaldo, qua punten was de stand gelijk.

Voordat de 2e helft van start kon gaan, verleende ons fysioteam (Susanne en Mariëlle) assistentie bij de tegenstander, waar iemand haar knieschijf uit de kom bleek te hebben. Ze wisten haar te stabiliseren, zodat ze de tweede helft vanuit de dugout kon bekijken. Vanaf deze plaats wensen we haar sterkte met haar herstel!

De 2e helft begon om 12.10 uur. Na hard werken van Anne B bracht Karlijn de stand op 0-9. Na nog 6 doelpunten, was de doelstelling voor deze wedstrijd gehaald.

Joyce B kreeg een publiekswissel omdat dit voorlopig toch écht haar laatste wedstrijd was.

Doelpunten om 11.02 u, 11.12 u, 11.20 u, 11.25 u, 11.32 u, 11.35 u, 11.37 u en 11.44 u (tussenstand 0-8) 12.18 u, 12.20 u, 12.25 u, 12.31 u, 12.33 u, 12.47 u en 12.52 u (eindstand 0-15). Doelpunten van Melek, Jo-Ann, Mariëlle, Joyce T, Karlijn en Susanne. De doelpunten vielen soms kort na elkaar. Wellicht is dat de verklaring voor het feit dat de scheidsrechter 14 in plaats van 15 doelpunten noteerde. Hij bleek niet gevoelig voor het schriftje met scoretijden van onze teamleider.

Nawoord:

Onze directe tegenstander voor de periodetitel, Enter Vooruit VR2, met wie we tot gisteren de koppositie deelden en die op basis van doelsaldo 1e stond, blijkt kostbare punten te hebben verloren in Zutphen. Watskebeurt valt te lezen in het wedstrijdverslag van Enter op haar FB pagina.

Gevolg is dat DZC’68 VR2 als koploper start in de tweede helft van de competitie.

En toeval of niet, onze eerste wedstrijd staat gepland op 11 februari 2017 uit tegen Enter Vooruit VR2.