DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslagen van TopTeams

Wedstrijdverslagen van TopTeams

TOPteams is een actie van de commissie Prettig Sportklimaat waarbij wekelijks drie teams worden uitgekozen als TOPteam.
Deze thuisspelende teams (O11-5, O9-6) speelden afgelopen zaterdag 8 oktober in een speciaal ‘Prettig Sportklimaat shirt’. Op de shirts staan verschillende spreuken, die te maken hebben plezier & sportiviteit.

O11-5

 Op deze mooie zaterdagochtend mochten we eindelijk weer na twee weekenden vrij geweest te zijn. De nieuwe competitie 2e fase beginnen we met een thuiswedstrijd tegen Varsseveld. Een volledig meiden elftal. We hadden uiteraard al met een schuin oog gekeken naar de gemaakte uitslagen in de 1e competitie fase en zagen dat de dames van Varsseveld daar flinke uitslagen gemaakt hadden, dus we waren gewaarschuwd.

Helaas miste we vandaag Jaivy in verband met herfstvakantie en had een JO-12 team spelers te weinig, waar we Jort aan afstonden.

Door de dispensatie regels, was al vooraf duidelijk dat we het vandaag niet van ons fysiek moesten hebben. Dus we gingen ook met een duidelijke opdracht het veld in om vooral veel en goed over te spelen. De eerste tien minuten ging dit uitstekend, er werd goed overgespeeld met een aantal goed mogelijkheden tot gevolg.

Echter kwamen we daarna toch op een 0-2 achterstand door wat slordigheidjes achterin. Na de eerste time-out werd het vrij snel 0-3. Echter lieten onze meiden en jongens zich niet uit het veld slaan en maakt Niek op prachtige wijze vlak voor de rust de 1-3, door een zelf verdiende vrije trap strak in de kruising te schieten.

Dit gaf hoop voor de 2e helft, als vaker wisselde we van keeper in de rust en onder aanvoering van Simon gingen we opzoek naar de aansluitingstreffer, dat lukte. Simon zelf maakte de 2-3 na goed doorzetten aan de rechterkant. Met nog een kwartier te spelen was het geloof volop terug.

Echter zoals dat vaak in het voetbal gaat; miste we een aantal goede kansen, middels Simon, David en Evi op de 3-3 en dan gaat de bal er aan de andere kant wel in; 2-4 voor Varsseveld. Snel daarna scoorde ze ook de 2-5. Vlak voor tijd deed Simon nog wat terug door de 3-5 te maken, echter was erg geen tijd meer voor een nieuwe come-back.

Overal een leuke en sportieve wedstrijd, wat ook niet anders kon, spelende in de topteam shirts vandaag. Ondanks de nederlaag was de sfeer weer goed en was er volop lol na afloop in de kleedkamer. Op naar de rest van de 2e competitiefase.


De toppers van JO11-5JM. Bovenste rij v.l.n.r. Trainer, Niek, Luc, Evi, Robin en Saar. Onder Keano, Simon, David en Bernard. Op de foto ontbreken Jort en Jaivy.

JO9-6

Afgelopen zaterdag was het dan zover.

De boys van JO9-6 waren top team van de week.

De shirts combineerden goed met de broeken dus er werd al gevraagd of we die shirts niet konden houden. Eerst maar eens verdienen dan.

De indeling is redelijk gelijkwaardig deze periode dus behalve winst en een gelijkspel hebben we ook al potjes verloren.

Dit keer stond er een wedstrijd tegen de jo9 van Terborg/Silvolde en Westendorp op het programma.

We begonnen goed en de bal ging goed rond van de een na de ander, van voor naar achter en van links naar rechts. Helaas konden we het net nog niet vinden.

Door een aantal jongens waarvan er één al ‘’speedy gonzalez ‘ genoemd werd werden we wat verrast en kwamen op achterstand. We bleven er hard voor werken en scoorden voor de pauze zelf ook nog eens met een fantastisch afstandsschot van onze topscorer.

Na toch wat pijntjes en blessures, en net iets te weinig samenspel vanwege de herfstvakantie verloren we helaas de wedstrijd met 2 tegen 6.

Het herfstkamp waar een aantal van onze jongens de nacht hebben doorgehaald eiste uiteindelijk toch zijn tol.

Met veel plezier namen we daarna nog de strafschoppen en die vlogen er in alle hoeken in.

Op naar de volgende wedstrijd waar we er weer vol voor gaan.