DZC '68NieuwsOverige nieuwsWedstrijdverslagen van de TopTeams

Wedstrijdverslagen van de TopTeams

TOPteams is een actie van de commissie Prettig Sportklimaat waarbij wekelijks drie teams worden uitgekozen als TOPteam.
Deze thuisspelende teams (JO9-5, JO11-3 en JO12-7G) spelen die week in een speciaal ‘Prettig Sportklimaat shirt’. Op de shirts staan verschillende spreuken, die te maken hebben plezier & sportiviteit.

JO9-5

Na een lichte training op vrijdagavond  vanochtend om 08.45 als JO9 Topteam de bekerwedstrijd tegen Keijenborgse Boys. Een team dat we in de competitie nog niet tegen gekomen zijn. Voor de winst gaan is dan ook de boodschap vandaag. Met Siem in de goal, Viggo en Efe achterin moet de boel op slot gezet worden. Die opzet is geslaagd een al snel wordt Keijenborg door de 6 van DZC van de mat gespeeld. De 1-0 wordt op het bord door Wes gezet en al snel volgt 2-0 door Jayden. Met een drie- nul voorsprong gaat het team dan ook ontspannen aan de ranja. Siem en Stijn  wisselen van shirtje en Stijn mag de tweede helft keepen. Helaas laten de DZC toppers Keijenborg te veel opkomen en vinden ook zij het net. 3-1.

Kom op jongens!! Er tegenaan!!  scanderen de supporters langs de lijn en dat werpt zijn vruchten af. Uit een halve corner weet Jayden de keeper in de lange hoek te passeren . Daarna is het  snel bekeken met het verzet van Keijenborg waar de irritatie toe begint te slaan. Het ene naar het andere offensief wordt op het doel van de Boys uitgevoerd en een doelpunt kan niet uitblijven. Vanuit de tweede lijn weet Efe de bal door de verdedigers heen te krijgen en onhoudbaar tegen de touwen te krijgen. Een mooie combinatie tussen Stan en Nicole wordt helaas niet beloond. Siem die net mist en Viggo die door het op het juiste moment ingrijpen van  de Keijnborgse boys net niet tot schieten komt, maar de rest is slechtst een formaliteit. Uiteindelijk gaan we met een 7-1 winst de aan de strafschoppen beginnen. Een mooi pot voetbal en een overwintering in de beker!!

JO11-3

JO12-7G

14 december was het eindelijk zover, de ultieme kraker tegen onze clubgenoten van DZC JO12-8G  op het hoofdveld,.....én we waren TOP team.

Nu zijn we al een jaar lang een TOP team maar dat geheel ter zijde.   De laatste wedstrijd van dit eerste gedeelte van het seizoen en natuurlijk stond winnen hoog op het lijstje. De ranglijst gaf ook aan dat dit zou kunnen.

De aftrap, er werd gelijk druk gezet en de toppers moesten nog even wennen aan het spelen. op de kunstgrasmat. Maar eenmaal de draai gevonden en voor de eerste time-out stond het 2-0 voor ons... 
... jeuj dit zag er goed uit.
Maar na deze break werd het, door een mooie goal van de spits, 2-1 en even later 2-2.Dit hadden we niet zo bedacht, met een gelijkspel de rust in.

In de rust, onder het genot van een grote kan ranja die alweer netjes klaar stond voor ons ( over een TOP team gesproken, deze vrijwilligers), werd onze tactiek nogmaals fijntjes doorgesproken. Gemotiveerd om dit varkentje nog meer even te wassen stonden we alweer op het veld. En inderdaad gemotiveerd waren onze mannen en dames, binnen 3 minuten stond het 6-3.....daarna scoorde de toppers van 8G nog 2 keer maar met een einduitslag van 8-5 konden we met een goed gevoel van het veld af.

Een leuke wedstrijd met strijd en samenspel van beide teams, een mooie afsluiter zo net voor de kerstdagen. Echt Top!!!!
Als laatste willen we iedereen hele fijne dagen wensen en tot in het nieuwe sportieve jaar.

Groeten de toppers van de JO12-7G.